Kas kallim peaks teadma sinu seksuaalpartnerite arvu?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Olenemata sellest, kas oled seda tüüpi, et pead kindlalt teadma või tahad ise oma järeldused teha, tunneb igas paarisuhtes üks pool mingil hetkel huvi partneri seksuaalse tausta vastu.

Galtime.com kirjutas, et mõnikord võime lihtsalt enda sõprade käest informatsiooni küsida. Kas ta oli enda eelmisele tüdruksõbrale truu? Kas tal on «hea poisi» maine?

Kuid sellegipoolest mõtleme... kui paljude naistega ta täpselt koos on olnud? Olgu see number 5 või 25, räägib mehe intiimpartnerite arv meie arvates tema isiksusest. Liiga väike arv ja mõtleme, et miks peaksime meie kätte andma, kui keegi teine seda teinud pole. Liiga suur number ja kardame, et ta on seelikukütt.

Kas siis peaks partnerilt tema seksuaalse tausta kohta uurima? Kas peaksid enda omast talle rääkima? Kas teeksid seda vabatahtlikult või ainult siis, kui ta küsiks?

Minevik jäägu seljataha

Suhtenõustaja Marea Laoutari sõnul peaks seksuaalpartnerite arvu jagamine kallimaga välistatud olema. Ta selgitas, et meie aju loob otsekohe puuduvast informatsioonist kujutluspilte ning teabe tõlgendamine oleneb isiksusest – enamasti tekitab see probleeme.

Psühhiaater Carole Lieberman aga märkis, et kui partner soovib numbrit teada tervislikel põhjustel, saab küsimuse mõningal määral lahendada suguhaiguste kontrollimisega ning ausalt kaitsevahendite varasemast kasutamisest rääkimisega. Lõpuks piisab vaid ühest eelnevast partnerist, kellelt suguhaigus võis üle kanduda.

Loomulikult tuleks alati kaitsevahendeid kasutada, kuid seksuaaltervise taustast rääkimine võib olla eluliselt tähtis. Kui oled piisavalt täiskasvanu, et seksi harrastada, pead olema ka piisavalt täiskasvanu, et nõuda kaistevahendite kasutamist... või suguhaiguste kontrollimist.

Keda lugeda partneriks?

Intiimsuhetel on inimeste jaoks erinev tähendus. Seksuaaltervise ekspert Yvonne Fulbrighti sõnul ei kuulu mineviku suhete hulka vaid need, kus partneriga täiesti lõpuni mindi. Kuna paljud mõtlevad enda «numbri» all vaid täielikke seksuaalvahekordi ja välistatakse need, kus tehti «kõike peale seksi», pole arv sageli täpne.

Paarid, kes soovivad enda minevikku jagada, peaksid rääkima ka tagamaadest ja kuidas avaldatud informatsiooni suhtutakse. Kui sellest otsustatakse mitte probleemi tekitada, jääb üldiselt draama olemata, selgitas Fulbright. Tema arvates kaasneb antud vestlusega teatud küpsus ja aktsepteerimine.

Kokkuvõtteks arvas ta, et kui sinu jaoks on olulisem number kui tunded kallima vastu, pole te kokku loodud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles