Juuli Lill: olen oma kehaga rahul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuli Lill.
Juuli Lill. Foto: Raul Mee

Ehkki ooperilaulja Juuli Lill Köster tahaks mõne kilo alla võtta – et saada juurde võhma ja energiat laval esinemiseks –, on ta oma kehaga rahul ja leiab, et näeb hea välja.

Lauljale on keha ühtlasi tööriist. Kuidas seda korras hoida? «See ongi mulle üsna keeruline. Kuna olen väga emotsionaalne inimene, siis suhtun ka sööki emotsionaalselt ehk lähen vahel tahtmatult üle piiri,» tunnistab Juuli. Ja lisab, et sellist piiriületamist, kus ta ennast oma kehas enam hästi ei tunne, on tal elus mitu korda ette tulnud.

Laulja sõnul ei usu ta, et kellelegi meeldib kõvasti ülekaaluline olla, ning sinna juurde käivat juttu «olengi selliseks loodud» peab ta eneseõigustuseks. Ta ise on vahel kogenud vägagi halba enesetunnet. Näiteks pärast esimese lapse sündi, kui kaal näitas praegusest üle 20 kilo rohkem. Ta elas toona tudengina Peterburis, kus sõi rahapuudusel põhiliselt pelmeene ja muud kiirtoitu ning liikus vähe. «Olin tõeliselt ülekaaluline ja mitte kuigi õnnelik, ehkki püüdsin endale sisendada, et kõik on okei,» tõdeb ta. «Kuigi armastan oma lapsi väga, tekitas nendega kodus olemine mulle palju stressi ja see omakorda sundis üle sööma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles