Kuidas kujundada boheemlaslik-šikki kodu?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Minimalism on sind surmani ära tüüdanud, aga üdini romantiline maakodustiil pole samuti päris sinu jaoks? Võib-olla tasuks proovida boheemlaslik-šikki kodukujundust.

1. Etno(mustrid)

Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eri kultuuridest pärit või neist inspireeritud dekoratiivesemetel ja vaipadel on sellises kodus kindel koht – erakordsed mustrid ja värvid viivad mõtteis rändama.

2. Vintage

Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Sina juba tead, milliseid imetlusväärseid pärle antiigiäridest ja täikalt leida võib. «Kes omanäolist kodu saada tahab, sel tuleb hoolikalt vanakraamipoode ja täikasid kammida, oksjonisaitidel ja antiigilehtedel silma peal hoida,» soovitab Riho Suik, kes on oma kodu niisuguses võtmes kujundanud.

Mõni uus asi on samuti äraunustatud vana: makrameestiilis lillepotiümbrised on praegu taas moes, küllap on järg ka helmeskardinate käes.

3. Õhulised tekstiilid

Foto: Vida Press

Hooletult põrandale langev õhuline kardin, miks mitte ka baldahhiin: boheemlaslik-šikis kodus on voogavad tekstiilid täiesti omal kohal.

4. Rohkem on rohkem: värvide ja mustrite pillerkaar

Foto: Vida Press

Ei mingeid halli varjundeid, siin müravad värvid ja mustrid – mida rohkem, seda uhkem! Võid ka ise pintsli kätte võtta ja ilutegijaks hakata.

5. Toataimed

Foto: Vida Press

Su kodus sirgub tõeline lopsakas (talve)aed, mille rohelus kadedust tundma paneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles