James Ramsdeni lemmikretsept: suitsune inglise vorsti-oapajaroog

FOTO: Jaan Heinmaa

Rakvere lihakombinaat tõi turule uued inglisepärased toorvorstid seasooles, mis töötati välja koostöös Eestis elava inglase ja Briti toidu spetsialisti James Ramsdeniga.

Rakvere laiendas sel kevadel ehedate inglisepäraste maitsete valikut ja tõi lisaks armastatud inglisepärasele toorsuitsupeekonile müügile ehtsa inglisepärase toorvorsti. Tootearenduses lõi aktiivselt kaasa Eestis elav inglane ja Briti toidu saadik Eestis, James Ramsden.

«Olen üle kümne aasta Eestis elanud ning üks asi, millest siin elades olen tõeliselt puudust tundnud, on hea inglise vorst. Olen Rakvere inglisepäraste toorvorstide sünni juures olnud algusest peale ning koostöö tulemusel valmis just see õige ja hea toorvorst, mis maitseb just täpselt selline kui oleksin tagasi Inglismaal. Nüüdsest ei ole mitte ainult mu hommikusöögid täiuslikud, vaid ka lõuna- ja õhtusöögid, sest inglisepäraseid toorvorste annab suurepäraselt kasutada erinevate roogade juures!» rõõmustab James Ramsden.

Rakvere brändijuhi Triin Lõokese sõnul on uus toode liharohke ja mahlane traditsiooniline sealihast toorvorst, millele annavad iseloomuliku peene maitse salvei, nüanssi lisavad koriander ja muskaat. 

James Ramsdeni lemmikretsept: suitsune inglise vorsti-oapajaroog

Koostisosad (4 inimesele):

  • 1 pakk (450 g) inglisepärast toorvorsti seasooles
  • 1 pakk (150 g) inglisepärast toorsuitsupeekonit
  • 2 keskmist õhukeseks viilutatud sibulat
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 1 spl suitsutatud paprika- või tšillipulbrit
  • 400 g purk purustatud tomateid
  • 300 ml kanapuljongit
  • 1 spl kuivatatud ürdisegu
  • 3 oksakest värsket tüümiani
  • 400 g purk valgeid ube või aedube
  • sortsuke Worcestershire’i kastet
  • 1 spl pruuni suhkrut või mett
  • soola ja pipart
  • 1 spl päevalilleõli

Grilli inglisepäraseid toorvorste ahjus 250 kraadi juures, kuni need on igast küljest pruunistunud. Samal ajal kuumuta õli suures potis (soovitatavalt malmpotis) ja prae 2,5 cm tükkideks lõigatud toorsuitsupeekonit, kuni see on pruunistunud. Pane peekon kõrvale.

Lisa õliga samasse patta sibulad ja küpseta 5 minutit madalal kuumusel. Sega hoolega, kuni sibulad on pehmed. Lisa küüslauk ja küpseta koos sibulatega 2 minutit.

Puista toidule paprika- või tšillipulbrit ja küpseta aineid koos veel 1 minuti jagu enne, kui lisad hakitud tomatid, ürdisegu, Worcestershire’i kastme ja suhkru/mee.

Kalla juurde puljong, lisa pruunistatud toorvorstid ja peekon, lase keema. Seejärel vähenda kuumust ja lase 20 minutit keeda. Sega aeg-ajalt, et roog põhja kinni ei jääks. Kurna oad, lisa need pajaroale ja küpseta veel 10 minutit.

Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri kartulipüree või kuuma krõbeda leivaga.

Tagasi üles