Eesti mehed räägivad: millise naisega tahaksin abielluda? (1)

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Küsisime eesti meeste käest, milline oleks ideaalne tüdruksõber, kelle nad kohe naiseks võtaksid?

Selgus, et see ei olegi nii lihtne küsimus ja nii mõnigi mees keeldus vastamast, sest leidis, et täiuslikku naist on võimatu kirjeldada. Sellegipoolest olid paljud mehed lahkelt nõus oma arvamust avaldama. Meie poolt plusspunktid meestele toredate ja humoorikate vastuste eest!

Loe, millised naised eesti meestele meeldivad, milliseid iseloomujooni hinnatakse ja milline naine on meeste jaoks vastupandamatu.

Roland (22): «Mulle meeldivad naised, kes on eelkõige iseseisvad, intelligentsed ning hoolitsevad enda välimuse eest. Naine peaks ajama naiste asju ja laskma mehel ajada meeste asju, siis ei teki probleeme.»

Tanel (33): «Kõige tähtsam abielu juures oleks usaldus ja armastus, tahe üksteisest hoolida aastakümneid. Samuti oluline on seksuaalne sobivus, suurema erinevuse korral  ei kesta see suhe kaua. Sealt edasi tulevad juba ühised huvid, armastus laste vastu ning soov olla hea ema. See kõik on palju olulisem, kui hea töökoht, kokakunstioskus või modellilik välimus. »

Mart (27): «Ideaalnaine on nagu minu naine, kes saab iseendaga hakkama, enesekindel, hea huumorisoonega (kuna nalja peab saama), hoolitsema enda ja teiste eest ning olema aktiivne, avatud uutele asjadele. Kindlasti ei tohiks ta olla mingisugune dramaqueen ega seltskonnanarr, kes otsib iga hinna eest tähelepanu.»

Philip (25): «Naine võiks olla hea taktitundega ehk kui vaja, siis energiline peomasin ja samas oskama nautida ka rahulikku õhtupoolikut nagu Netflix and chill. Kindlasti peaks hoolima oma välimusest, stiilselt riietuma ja meiki armastama, aga mitte liiga palju loomulikult. Söögitegemist, söömist ja niisama näksimist peab ka armastama, et kui mul tekib kell 11 õhtul juustupallide isu, siis ta tuleks ja seikleks minuga, kuni me need leiame.»

Kristen (26): «Naine, kellega ma kunagi abielluda tahaks, peaks olema hea huumorimeelega, kannatlik ja muidugi ka selline, kellega ma tunneks ennast mugavalt ning turvaliselt. Meie vahel peab olema see säde, mis tekitab tunde, et ilma teineteiseta on raske olla...»

Kristo (29): «Kui naist saab kirjeldada lihtsate sõnadega – ilus, tark, hooliv, sõbralik – , siis ta on lihtsalt üks naine, kes mulle meeldib. Aga naine, kellega ma tahan abielluda, on kirjeldamatu.»

Marko (25): «See on nii raske küsimus. Olen kuulnud ütlust, et ideaalne naine on seltskonnas nagu daam, kodus nagu sõber, voodis nagu @!#$.»

Andre (22): «Mina abielluksin naisega, keda saaks iseloomustada sõnadega haritud, mänglev ja armastav. Haritud ei pea tähendama, et tal oleks ülikooliharidus, vaid pigem seda, et tal on õige moraal (võib-olla konservatiivne naisterahvas). Kindlasti peaks tal olema eneseväärikust. Mänglevuse all mõtlen ma, et mulle meeldiks abikaasa, kellele meeldiks proovida uusi asju, kes ei põlga õhtuti filmide vaatamist, mängude mängimist (selline gamer girl). Ja viimasena armastav. Kindlasti ma sooviks endale ennekõike naist, kes armastab mind vaimselt ja meil peab eksisteerima ühtsus, mina nimetaks seda flow'ks. Ma ei peaks kunagi mõtlema, mida ma talle ütlen, vaid kõik toimub loomulikult. Rõhk on sõnal loomulikult!»

Sten (23): «Mulle meeldivad naised, kes on haritud ja enesekindlad. Hea naine on selline, kes laseb mehel ennast teostada. Ta võiks enda eest hoolitseda ja oma keha armastada.»

Karl (24): «Naine, kellega mina abielluksin, peaks olema olnud minu elus vähemalt paar aastat ja selle aja sisse peaks kindlasti jääma ka kooselamise periood. Kindlasti on minu jaoks tähtsad tüüpilised  isikuomadused nagu ausus, hoolivus ja huumorimeel, mida kõik inimesed oma kaaslases otsivad ning kahtlemata peab olemas olema vastastikune armastus ja austus. Seda võib teile rääkida ka iga teine inimene, kuid mina pean siiski kõige tähtsamaks varasemat prooviperioodi, sest kooselu jooksul võivad ka kaks täiuslikku inimest avastada, et nad ei ole teineteise jaoks loodud. Mina ei taha igatahes nii suurt sammu, nagu seda on abielu, ette võtta suure armumise järel. Ma tahan abielluda naisega, kellega mul jääb esimeste armumiskuude ja tunnetetulva järel alles ka ehtne ja kauapüsiv armastus, millele saab rajada õnneliku ühise tuleviku.» 

Tauri (26): «Kui ma ütleks, et välimus pole oluline, siis ma valetaks. Samas välimus on hääbuv ja lõpuks peaks naine olema sinu parim sõber ning vestluskaaslane eluks ajaks. Ma tahaks kaaslases leida neid iseloomuomadusi, mida ma endas tunnen puudust olevat (algatusvõime, entusiasm) ja ka neid omadusi, mida me jagame (ambitsioonikus, sihikindlus). Ei tohi ära unustada ühest arusaama mugavusest, puhtusest, puhkamisest jne. Mulle meeldib, kui naisel on mingi eesmärk elus ja ta töötab selle nimel. Mitte ei ole lihtsalt ilus ja kulgeb niisama läbi elu. Samuti on oluline, et me jagaks temaga maailmavaadet, sest kaaslane peab sinuga  n-ö ühel lehel olema, et me hästi läbi saaks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles