Võistlused annavad iluloojale võimaluse end proovile panna ja õpitut kinnistada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Beauty Cup
Baltic Beauty Cup Foto: Erakogu

Ilumaailmas töötamine nõuab pidevat täiendõpet ning uute trendidega tutvumist. Kui oled midagi uut selgeks õppinud, on võimalik ennast proovile panna võistlustel, et teatud tehnikat endale veelgi paremini kinnistada. 

Maikuus toimus Tartu ilumessi raames võistlus Baltic Beauty Cup, kust võttis osa ka Wow Studio omanik ning ilulooja Kristina Toome. Seekordsetelt võistlustelt noppis Kristina päris mitmeid poodiumi kohti ning saavutas ka üldarvestuses parima võistleja tiitli. Uurisime tema käest, mida annab võistlustest osa võtmine professionaalile juurde ning milles ta end seekord proovile pani.

Mis võistlusega on Baltic Beauty Cup näol tegu? 

Tegemist on iluvõistlusega ripsmete ja küünte alal. Baltic Beauty Cupist võtab osa võistlejaid kogu Baltikumist. Seekordsel üritusel oli esindatud ka Soome.

Foto: erakogu
Foto: erakogu Foto: Erakogu

Milles seekord teiste iluloojatega mõõtu võtsite? 

Ma osalesin neljas kategoorias - klassikaliste ripsmete paigaldus, 2-3D-volüümripsmete paigaldus, 4- ja enam D-volüümripsete paigaldus ja bodyart. 

Kuidas hindate võistluste taset?

Tase oli tugev ja nagu hiljem punktidelt näha sai, siis oli esikolmikute heitlus üsna tasavägine. Võistlustele tulemine ja end kokku võtmine nõuab juba suurt pingutust. Kogu see stress ja organiseerimine nõuab palju energiat. 

Võistlejad olid meeletult tublid ja häid töid oli palju. Esikolmikus olles, oli kohati kahju, et mõni väga hea töö napilt välja jäi. Alati on võistlusel välismaalasi ja uusi tulijaid, aga samas on ka palju endale armsaks saanud seltskondi, kellele võitu soovid. 

Foto: erakogu
Foto: erakogu Foto: Erakogu

Mida annab võistlustest osa võtmine professionaalile juurde? 

See oli mulle neljas võistlus, kus ma osalesin. Enda meelest olen ma alles alguses ja pole kala vees. Iga võistlus on erinev ja kui esimesel võistlusel käisin ma maad uurimas ja nägemas, mis see endast kujutab, siis 3. võistlus polnud sugugi lihtne, seal avastasin uusi kategooriaid. 

Tartus Baltic Cupil ma teadsin, et vastased on tugevad ja erilist edu ma endale ei ennustanud. Ma ei võistle esimese koha, vaid tunde pärast. Esmalt mulle meeldivad pingelised olukorrad, samuti meeldib mul endale tõestada, et ma saan kõigega hakkama. 

Inimese suurim takistus on tema ise, mina aga olen iseendaga sina peale saanud ja libisen igast olukorrast rahumeeli välja. Mul on pingelistes olukordades tunne, et mind on vaja ja just seda ma sealt otsin. 

Kas nüüd võistlema minnes on ikka adrenaliin laes või tuleb kõik juba loomulikult? 

Minu töö on mulle alati loomulik, aga eks pinge on ikka. Kui pinget enam pole, siis ma ei näe mõtet võistelda. Siis on aeg edasi liikuda. 

Miks te soovitaksite võistlustest osa võtta isegi siis, kui tehniku tase on juba piisavalt hea? 

Tuleb valida enda tasemele vastav võistlus. Kui tase on juba liiga kõrge, siis hakatakse tehnikut õpetama kohtunikuks ja rahvusvaheliseks koolitajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles