Hea põhjus, miks jätta tuba või töölaud koristamata

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tavaliselt kiidetakse neid, kel on laitmatult korras kodud, ülipuhtad töölauad ja kadestamisväärselt organiseeritud köögid. Need inimesed ärkavad igal hommikul varakult, et päev töökalt ja edukalt mööda saata. Neil paistab olevat justkui täiuslik elu.

Seega pole mingi ime, et lohakamad inimesed tunnevad tihtipeale survet, et nad peaksid oma kodu tihemini koristama, et tublide ja edukatega sammu pidada. Minnesota ülikooli teadlased avastasid aga midagi, mis võib seda muuta, kirjutab Cosmopolitan.

Nimelt viisid teadlased läbi uuringu, mis näitas, et lohakamad inimesed on hoopis intelligentsemad ja loomingulisemad. Eksperimentide käigus selgus, et lohakad ja korralikud inimesed suutsid genereerida umbes sama koguse ideid, kuid need, kes töötasid segamini kontoris või töölaua taga, mõtlesid välja palju loomingulisemaid ja huvitavamaid ideid.

Samuti selgus, et kui osalejad said valida, kas kasutada juba tuntud toodet või huvitavat uut toodet, siis segamini tubadega inimesed eelistasid uusi asju proovida. See näitas, et nad on rohkem avatud ja mõtlevad pigem piiridest väljapoole. 

Teadlased märkasid sedagi, et need inimesed, kelle kodud ja töölauad olid laitmatult korras, tegid rohkem «õigeid» asju, näiteks nad annetasid raha heategevuslikul eesmärgil ja sõid šokolaadi asemel õuna. 

Kokkuvõtlikult võib öelda, et kui sa töötad korras toas ja puhta laua taga, siis sa oled ilmselt hea inimene. Samas ei saa öelda, et sa oleksid väga loominguline töötaja, selles osas võib mõni lohakas kolleeg sulle silmad ette teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles