Seitse asja sinu meigikotis, mis võivad tekitada nahaärritust

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Meigikott võib sinu teadmata olla bakteritepesa, mida sa kannad edasi oma näonahale ja silmadele. Kuidas ja miks peaks puhastama igapäevaseid meigitarbeid?

Cosmopolitani abiga panime kokku nimekirja seitsmest kõige rohkem nahaprobleeme põhjustavatest meigitoodetest. Vanad asjad, mis koguvad baktereid ja seisavad su meigikotis võib olla aastaid, mõjuvad su näonahale väga halvasti. Loe, kui kaua on igapäevaste meigitoodete säilivusaeg ja mida on võimalik teha, et need kauem värskemana püsiksid!

Ripsmetušš

Kas sa tead, kui tihti peaks ripsmetušši vahetama? Iga nelja kuu tagant. Kui tihti sina teed seda sina? 2014nda aasta uuring näitas, et 70 protsenti naistest kasutab ripsmetušši liiga kaua. Silmad on väga tundlikud ja kui bakterid kogunevad toote külge, siis võivad nad põhjustada infektsiooni. Sellisel juhul ära kasuta sama tušši enam mitte kunagi.

Huulepulk

See on natukene keerulisem, sest huulepulgad justkui kestaksid terve igaviku, kui sa neid iga päev ei kasuta. Tegelikult on ühe korraliku huulepulga eluaeg kuskil poolteist aastat. Selleks, et ennetada toote vananemist, võib hoida seda külmkapis ja tõmmata iga kord enne kasutamist pealmine kiht salvrätikuga puhtaks. Juhul kui huulepulk muudav värvi, konsistentsi või lõhnab imelikult, loobu sellest kohe, isegi kui see on su lemmik.

Meigipintslid

Meigipintslid kannavad kõige rohkem pisikuid ja neid tuleks pesta ideaalis vähemalt üks kord nädalas. Vastasel korral võivad need põhjustada aknet ja nahaärritust. Lisaks, ära mitte kunagi puhu liigset puudrit meigiharjalt maha! Mõtle, kui palju baktereid sa oma harjale niiviisi saadad.

Silmalainer

Silmalaineri harjaosa saab pesta nagu meigipintsleidki. Lisaks võid kasutada desinfitseerivat pihustit. Pikaajaline kasutamine harja puhastamata võib põhjustada infektsiooni ja kahjustada nägemist.

Sädelev silmavärv

Sädelevate silmade fännidele on meil kahjuks halvad uudised. Sädelus võib sattuda silma ja põhjustada ärritust ning mõjuda väga halvasti sinu nägemisele. Erinevalt teistest toodetest, ei ole siin oluline ainult puhastamine, vaid kui sul on ülitundlikud silmad, siis soovitame lihtsalt loobuda sädelevate silmavärvide kasutamisest.

Jumestuskreem

Jumestuskreem võiks kesta kuskil aasta aega, aga kui sa oled harjunud seda näppudega võtma ja peale kandma, siis peaks seda vahetama iga kuue kuu tagant. Iga kord enne jumestuskreemi kasutamist pese kindlasti käed, muidu kannad kõik mustuse oma näole.

Juhul kui su jumestuskreem põhjustab nahaärritust, siis küsi oma nahaarsti käest, kas ja millise koostisosa vastu sul vastunäidustused olla võivad ning väldi seda komponenti tulevikus.

Ripsmekoolutaja

Ära unusta pesta oma ripsmekoolutajat! Lisaks silmalainerile ja ripsmetušile peaksid hoolitsema ka selle eest. Puhasta oma meigiasju nii tihti kui võimalik, vastasel korral võid põhjustada nahaärritust või infektsiooni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles