Viis soovitust neile, kes magavad aina külili

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Külili magamisel on mitmeid eeliseid ja see võib olla tervisele kasulik. Näiteks on see magamisasend hea neile, keda kurnab happe tagasivool. Ka eelistavad külili magamist paljud seljaprobleemidega inimesed.

Kõige paremaks ja kosutavamaks ööuneks tuleb aga ka külili magades jälgida paari olulist asjaolu, kirjutab Pure Wow.

Jälgi, et padi toetaks kaela. Kui padi on liiga õhuke või liiga paks, jääb kael kergesti hommikuks valusaks. Kõige mugavam on külili magajale vahtpadi, mis kohaneb kaelajoonega ja täidab ise tühimiku õla ja pea vahel.

Jälgi, et pea oleks neutraalses asendis. Sisuliselt tähendab see seda, et pea ei oleks kallutatud ette või taha. Seetõttu ongi väga oluline, et kael ei jääks magades kõveraks. 

Proovi patja jalgade vahel. Seljaprobleemide korral annab olulist leevendust padi põlvede vahel, mis vähendab survet seljale ja puusadele ning hoiab selgroo õiges asendis. 

Kui ärkad, siis venita. Paljud külili magajad võtavad läbi une nii-öelda looteasendi. Uuringud on näidanud, et kerratõmmanult magamine võib mõjutada inimese enesekindlust päevasel ajal. Kui tahad tunda end julge ja enesekindlana, võiksid end pärast ärkamist venitada. Ringuta ja siruta käsi üle pea.

Vali kõva madratsi asemel pehme. Külili magajale sobib kõva lavatsi asemel pigem pehme pesa, mis kohandub paremini tema kehakurvide järgi. Nii ei jää hommikuks keha kangeks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles