Vähki põdeval kuue lapse emal oli enne surma vaid üks soov

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui kuue lapse ema Beth Laitkep sai teada, et pahaloomuline kasvaja on tema keha vallutamas, pöördus ta oma parima sõbranna Stephanie Culley poole. Laitkep muretses oma laste pärast ja tal oli enne surma vaid üks soov.

«Kas sa võtad mu lapsed? Kas sa saad seda minu heaks teha?» küsis Laitkep oma sõbrannalt. Stephanie Culley ütles Washington Postile antud intervjuus, et ta ei pidanud pikalt mõtlema ja vastas, et teeks seda kindlapeale.

Laitkepil avastati rinnavähk 2014. aastal, kui ta ootas oma kuuendat last Ace'i. Raseduse 30. nädalal tehti talle keisrilõige, et ta saaks keemiaraviga alustada. Laitkepi seisund muutus paremaks, ent selle aasta alguses oli pahaloomuline kasvaja tagasi. 

Alates sellest ajast hakkasid Laitkep ja Culley taas rohkem suhtlema. «Ma tundsin, et miski tõmbab mind tema poole,» meenutas Culley, «ma ei suutnud sellele tundele vastu panna.»

Peagi selgus, et kasvaja oli levinud Laitkepi luudesse, selja- ja peaajju. «Arst ütles mulle, et seda olukorda ei saa kuidagi paremaks muuta. Siis hakkasime me rohkem lastest rääkima,» ütles Culley.

Culley sõnul ei hoolinud vanemate laste isa oma järeltulijatest ja nooremate laste isa lahkus pere juurest siis, kui Laitkepil diagnoositi vähk. Stephanie Culley meenutas, et ta viis lapsed haiglasse oma ema juurde, et nad saaksid asja arutada. 

«Küsisime neilt, et kui ei juhtu imet ja emme ei saa terveks, mida nemad edasi tahaksid teha. Lapsed osutasid minu peale. See sulatas mu südame. Otsustasime, et seda me peamegi tegema – võtma kõik lapsed enda juurde ja hoidma neid ühise perena koos,» ütles ta. 

Beth Laitkep suri 39-aastasena selle aasta mais. Nüüd elavad tema lapsed Culley ja ta abikaasa juures. Hetkel on Culleydel ajutine hooldusõigus, kuid nad võitlevad selle eest, et saaksid lapsed päriselt adopteerida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles