Igapäevased toidud, mida ei tohiks külmkapis hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kindlasti on külmkapp parim koht, et toite kauem säilitada. Siiski on mõned toiduained, mille toiteväärtus säilib toatemperatuuril paremini.

Siin on nimekiri mõningatest toiduainetest, mida ei tohiks külmkappi panna. 

Banaanid

Banaanides säilivad toitained toatemperatuuril paremini, seetõttu ei tohiks neid külmkapis hoida. Toored banaanid valmivad kapi peal kiiremini kui külmas temperatuuris.

Kartulid

Kartuleid tuleks hoida jahedas, kuivas ja pimedas kohas, aga külmkapis olev temperatuur muudab tärklise kiiresti suhkruks. Seetõttu soovitatakse kartulid külmkapist välja tõsta. Lisaks ei tohiks kartuleid säilitada kilekotis või papist karbis, vaid kartongis, mis laseb õhku läbi.

Sibulad

Külmkapis hakkavad sibulad kõdunema ja muutuvad pehmeks. Koorimata sibulaid ei tohiks hoida kilekotis või külmkapis, sest sibulad vajavad maksimaalseks elueaks õhku. Kooritud sibulaid võib hoida külmkapis kinnises karbis.

Avokaadod

Ostes avokaado, mis ei ole veel valmis, siis seda ei tohiks kindlasti külmkappi panna, sest külm temperatuur takistab valmimise protsessi. Kui avokaado on valmis, siis võiks seda külmkapis hoida, kui sa seda kohe ei kasuta.

Leib

Külm õhk muudab leiva kõvaks ja kuivaks ning see muutub nätskeks.

Tomatid

Kõik armastavad tomateid maitse pärast. Külmkapis võivad tomatid oma maitse kaotada ja nende tekstuur võib muutuda. Kõige parem on tomateid hoida kausi või korvi sees kapi peal.

Basiilik

Külmkapitemperatuur muudab basiiliku kiiremini vanaks. Lisaks imab basiilik endasse kõik teiste lähedal olevate toitude lõhnad. Kohtle basiilikut nagu lilli, kõige parem oleks seda hoida veega täidetud klaasis väljaspool külmkappi.

Aprikoosid, virsikud, mangod, kiivid ja ploomid

Sellised puuviljad säilivad kõige paremini külmas ja jahedas, aga mitte külmkapis, kus on liiga külm temperatuur. Nii nagu tomatid, kaotavad ka aprikoosid, virsikud, mangod, kiivid ja ploomid külmkapis oma tekstuuri ning toiteväärtuse.

Vaata rohkem healthyleo.com kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles