Pille Petersoo talvise aja retseptisoovitus: krevetid küüslaugu ja fetaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krevetid küüslaugu ja fetaga
Krevetid küüslaugu ja fetaga Foto: Pille Petersoo

Krevetid küüslaugu ja fetaga on imemaitsev Kreeka-hõnguline ja imelihtsalt valmiv roog. Pille Petersoo kasutas roa valmistamiseks peadeta, ent koorimata hiidkrevette, aga kasutada võib ka täitsa terveid krevette.

Inspiratsiooni on Pille selleks toiduks saanud Tessa Kiroselt, kelle ideed on ta väikestviisi mugandanud.

Krevetid küüslaugu ja fetaga
Kolmele kuni neljale

1 kg suur koorimata keetmata krevette
100 g võid
6-8 küüslauguküünt
1 tl tšillihelbeid
0,5 tl soola
200 g kvaliteetset fetajuustu
1,5-2 sidrunit
4 sl hakitud värsket peterselli või koriandrit

Kui kasutad külmutatud krevette, siis lase neil eelnevalt külmkapis või külma veega täidetud kraanikausis sulada. Võta krevetid pakendist välja ja nõruta korralikult.

Laota paksupõhjalise poti põhja 50 g võid, siis pool ülejäänud krevettidest. Maitsesta jälle küüslaugu, tšillihelveste ja soolaga. Korda.

Tõsta pott kuumale pliidile, kata kaanega. Kuumuta 8-10 minutit, potti aeg-ajalt raputades, kuni hallid krevetid on kõik kenasti roosakasoranžiks muutunud.

Murenda peale fetajuust ja pressi juurde sidrunimahl. Kata pott uuesti kaanega ja kuumuta veel 8-10 minutit, kuni feta on kenasti krevettide hulka sulanud.

Puista peale ohtralt hakitud maitserohelist ja serveeri kohe. Kõrvale paku nisuleiba, millega maitsvat pannileent kätte saada.

Retsept on pärit «Nami-Nami kokaraamatust» (Varrak).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles