Häid nõuandeid häbelikule vallalisele

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Oled sa vallaline, aga väga häbelik? Pakub sulle uute inimestega kohtumine tõelist väljakutset? Siis saad siit abi!

The Date Report on reastanud viis head nõuannet, kuidas häbelikud inimesed kohtingumaailmas end enesekindlamalt tunneksid.

1. Harjuta vestluste alustamist. Kui sinu jaoks on mõeldamatu näiteks baaris minna võõra inimese juurde ja ise juttu alustada, siis harjuta seda vähempingelistes situatsioonides. Miks mitte liftis võtta jutuks ilm või kohvijook, mis kaaslasel käes. Eesmärk on võõrastega rääkimist teadlikult harjutada. Mida rohkem sa seda teed, seda mugavamalt sa end tunned. Mis on kõige hullem mis saab juhtuda? Mainisid võõrale liftis, et ilus ilm ja ta ei vastanud sulle? Kah asi.

2. Käi uutes kohtades. Selmet käia samas vanas kohvikus või klubis, astu sisse mõnda sinu jaoks uude kohta. Värskes keskkonnas tunned sa end vabamalt ning oled tõenäolisemalt valmis tegema midagi, mis tavaliselt su mugavustsooni ei kuulu. Haara kohvi, võta välja raamat ning püüa võõrastega juttu alustada.

3. Mine üksinda baari. Häbelikel vallalistel on rahvarikkas baaris väga raske laupäevaõhtuti löögile pääseda. Selle asemel astu sisse oma kohalikku kodubaari nädala sees. Paljudes kohtades on tööpäeva õhtutel palju mõnusam õhkkond. Kõige hullem, mis saab juhtuda, on, et sa jood ühe joogi ja oled sunnitud natuke telekast mõnd spordiülekannet vaatama.

4. Sunni end minema sellele peole, kuhu sa muidu ei läheks. Tead küll seda üht pidu – kuhu kutsus sind tuttav või kolleeg. See üritus, mis sulle muidu kuidagi muljet ei avaldaks. Heida õlult ebakindlus ning luba kas või korra läbi astuda. Uued inimesed tähendab alati uusi väljavaateid potentsiaalseks partneriks.

5. Liiga häbelik, et näost näkku flirtida? Flirdi ekraani vahendusel! Praegune aeg on online-deitimiseks ideaalne. Tee endale Tinderi-konto või avasta enda jaoks mõni teine kohtingusait. Muidugi pead sa mingil hetkel end kokku võtma ja asja reaalsesse ellu üle tooma, aga turvaliselt ekraani taga varjus on hea esimesi samme harjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles