Kuulus lauljanna selgitas, miks ta otsustas meigist täielikult loobuda

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alicia Keys.
Alicia Keys. Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS

Lauljanna Alicia Keys on aastaid võlunud oma fänne imeilusa lauluhääle, klaverimänguoskuse ja ka oma kauni välimusega. Nüüd on aga Keys otsustanud meigist täielikult loobuda ja ta kirjutas pika kirja sellest, miks ta nii tegi. 

Keys kirjutas:

«Me kõik jõuame elus punkti (eriti tüdrukud), kus me üritame olla täiuslikud.

Kas see algab näiteks teises klassis pärast pildistamise päeva, kui sa oled jätnud oma juuksed lahti, sest su ema ütles, et nii on ilus, kuid kõik su «sõbrad» naersid su üle? Haarad harja ja geeli ning üritad oma ilusaid musti juukseid tugevasse patsi siduda või kannad neid edaspidi krunnis – varjad osakest endast ja seda, kes sa tegelikult oled vaid seetõttu, et sobituda pilti, mida teised peavad täiuslikuks.

Enne oma uue albumi tegemist koostasin ma nimekirja asjadest, millest mul on kõrini saanud. Üks neist asjadest oli see, et naistele tehakse ajupesu, et nad oleksid saledad, seksikad, ihaldusväärsed, täiuslikud. Ma olen tüdinud sellest, et naisi pidevalt hinnatakse. Ma olen tüdinud sellest, et meid pannakse uskuma, et normaalses suuruses ei ole normaalne olla, veel hullem on muidugi see, kui sa oled pluss-suuruses. Ma olen tüdinud sellest, et seksikas tähendab ainult alasti olemist. 

See kõik tekitab frustratsiooni ja sellega on võimatu toime tulla.»

Keysi mõjutas oluliselt ka koostöö fotograaf Paola Kudackiga. Kuigi Keys oli selle vastu, nõudis Kudacki, et ta saaks lauljannat pildistada vahetult pärast trenni, kui ta ei kandnud üldse meiki ja nägi loomulik välja. Keysi sõnul oli see otsustavaks hetkeks, sest «ta pole kunagi varem end nii vabana tundnud». 

«Ma loodan, et sellest tekib revolutsioon,» kirjutas Keys Kudacki tehtud fotode kohta, «sest ma ei taha enam end varjata. Ma ei taha varjata oma nägu, mõtteid, hinge, unistusi, väljakutseid, emotsionaalset arengut. Mitte midagi.»

 

A photo posted by paolakudacki (@paolakudacki) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles