Ka mehed peavad end paksuks ja koledaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pole mingi saladus, et naistel esineb üsna sageli probleeme kehakuvandiga. Värske uurimus aga tõestas, et mehed tunnevad oma välimuse tõttu sama suurt ebakindlust kui naised.

Internetis viidi läbi küsitlus, millest võttis osa üle 12 000 täiskasvanu. Kuus protsenti osalenud meestest vastas, et nemad «ei ole või ei ole üldse oma välimusega rahul». Üheksa protsenti naistest sõnas sama, kirjutab Huff Post.

Kui osalejatelt küsiti konkreetselt nende kehakaalu kohta, siis olid meeste ja naiste vastused samuti üsna sarnased. 15 protsenti meestest ei olnud oma kehakaaluga üldse rahul, naistest vastas sama 20 protsenti.

Teisest küljest selgus, et neid mehi ja naisi, kes on oma välimusega rahul, on samuti üsna võrdne hulk. 28 protsenti meestest ütles, et nad on oma välimusega väga rahul, naistest sõnas sama 26 protsenti. 24 protsenti meestest ja 20 protsenti naistest olid oma kehakaaluga rahul. 

Uurimuse läbiviinud teadlased sõnasid, et kehakuvandit mõjutab peamiselt kokkupuude meediaga. Näiteks on teadlased kindlaks teinud, et need inimesed, kes kipuvad rohkem muretsema ja kartma, vaatavad ka rohkem telerit. 

Enesekindlaid inimesi iseloomustab aga avatus, kohusetundlikkus ja ekstravertsus. Nad tunnevad end suhetes paremini ja nende enesehinnang on kõrgem, samuti on nad oma eluga rohkem rahul.

Toitumishäiretele keskenduva heategevusorganisatsiooni Beat esindaja sõnas Huff Postile, et mehed on kehakuvandist vägagi teadlikud, sest erinevad ajakirjad keskenduvad tihtipeale täiusliku kehaga meestele. Tema sõnul on umbes 15 protsenti toitumishäire all kannatavatest inimestest mehed ja see number on iga aastaga tõusnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles