Kuidas otsustada, kas jääda suhtesse või lahkuda?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelerahuta pole võimalik nautida näiliselt väikeseid asju, mis elu eriliseks teevad.
Meelerahuta pole võimalik nautida näiliselt väikeseid asju, mis elu eriliseks teevad. Foto: SCANPIX

Kas tunned, et sooviksid sel aastal muuhulgas enda paarisuhtes muutusi läbi viia? Kaalud, kas sul tuleks jääda või lahkuda? Loodetavasti pakub alljärgnev mõtteainet ning aitab sul otsustamise lihtsamaks teha.

Mis on sulle elus kõige olulisem? Tervis? Raha? Armastus? Seks? Arvatavasti mitte ükski neist. Kõige tähtsam eluaspekt on hindamatu ja pole ostetav. Ükskõik mida sul ka poleks, ilma selleta ei ole võimalik seda kõike täielikult nautida, kirjutas yourtango.com.

Juttu on meelerahust. Mõtle selle üle veidi. Sul võib olla nii tervis kui raha, kuid olles pidevalt suhteprobleemide pärast närvis ja mures, ei hinda sa neid. Kui oled partneriga õnnetu ja pole kindel, mida tegema peaksid, küsi endalt: «Kas olen selle inimesega koos õnnelikum, kui olin ilma temata?» Kas peamine põhjus kellegi kaasamiseks enda ellu – olgu selleks sõber või armsam – ei peaks olema õnnelikum elu?

Loomulikult pole ükski suhe sada protsenti ajast täiuslik. Seega küsi endalt: kui suure osa ajast tunnen end paremini, kuna see inimene on minu elus ja mis osa ajast tunnen end kehvemini? Kui vahekord on pool ja pool, peaks see mõtlema panema - kas tahad olla pool enda ajast õnnetu?

Tegelik suhe võiks olla 90/10. Kas leiad suhtes 90 protsenti ajast meelerahu? Või muretsed pidevalt, et su partner petab, valetab, teeb sulle haiget vms? Loodetavasti ei eelda sa ikka veel ekslikult, et see inimene kunagi muutub. See on sama, mis tuua koju tiiger ja loota, et ta käitub kassina.

Kui oled partneriga rääkinud, mis asjad sind häirivad ning midagi pole muutunud, tuleks ehk mõelda lahkumisele. Kui keegi sind armastab ja talle teada annad, et sa pole õnnelik, teeb ta olukorra muutmiseks kõik võimaliku. Kui nad seda ei tee, siis nad kas ei hooli või ei usu, et sa võiksid tõesti lahkuda.

Meelerahu võimaldab sul nautida näiliselt väikeseid asju, mis teevad elu eriliseks: kaunist päikeseloojangut järve ääres, kellukeste helinat vaikses tuules, pilvedega osaliselt varjatud täiskuud... Kuidas kogu seda ilu märkaksid, kui sinu mõtetes valitseb kaos? Draama kuulub teatrisse, mitte sinu elusse.

Koos õige inimesega võib tunne olla taevalik. Vale inimesega võib elu muutuda maapealseks põrguks. Meelerahuga panustad paremasse maailmasse ning see on hindamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles