Isa sundis teismelist abielluma mehega, kes oli ta vägistanud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks Idaho osariigis elav mees sõidutas oma 14-aastase tütre teise osariiki, et ta saaks abielluda 24-aastase mehega. Põhjus, miks isa oma noore tütre mehele tahtis panna, oli see, et 24-aastane mees oli tema tütre vägistanud ja tütar jäi rasedaks.

Rasedus tuli välja pärast seda, kui noor neiu kurtis, et tal kõht pidevalt valutab. Tüdruku kasuema sõnul kutsuti seejärel kokku «perekondlik koosolek», kus noor tüdruk ja tema vägistaja olid väidetavalt ise öelnud, et soovivad abielluda, vahendab Good Housekeeping.

Isa otsustas seejärel sõidutada oma tütre ja tema kaaslase Missouri osariiki, kus 14-aastastel on lubatud vanema nõusolekul abielluda. Kohtudokumentidest paljastub, et paar abiellus ja elas koos umbes neli kuud enne, kui nad otsustasid Idahosse naasta. Pärast naasmist andis aga tüdruku ema sisse avalduse abielu tühistamiseks. Kahjuks lõppes ka neiu rasedus nurisünnitusega.

Eelmisel nädalal langetas kohus otsuse, et tüdruku isa on alaealisele liiga teinud ja ta mõisteti neljaks kuuks vangi. Kohtunik ütles, et 120 päeva on paras aeg vangis olemiseks, sest nii kaua kestis ka see abielu, mida kohtunik nimetas farsiks.

«Vangis istudes mõtled sa selle peale, et su tütar oli sunnitud 120 päeva abielus olema enda vägistajaga. Ja sina oled selles süüdi,» ütles kohtunik karmilt tüdruku isale.

Tüdruku isa tunnistas kohtus, et ta tegi vea, ent ta õigustas seda sellega, et tema usub, et kui mees on naise rasedaks teinud, siis ta peab selle naisega ka abielluma. 24-aastane mees tunnistas end vägistamises süüdi ja ta mõisteti 15 aastaks vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles