Kas sina kannad täna kleiti?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

1.juunil tähistatakse üle maailma kleidikandmise päeva. Suurt ja sügavat ajalugu selle taga pole, küll aga on tegu igati vahva algatusega. 

Idee sai alguse USA-st 2010. aastal Facebookis, kus käidi ideena välja, et naised võiksid rohkem kleite kanda. Kuskilt otsast suutis see üleskutse kõnetada suurt hulka naisi ning idee levis kulutulena edasi. Naiselikkuse närv sai puudutatud. Naised tahavad välja näha naised ja kleit aitab selle tunde tekkimisele tublisti kaasa, kirjutab osta.ee moeblogi.

Ekslikult arvatakse, et kleit on kindlasti ebamugav. Tänapäeva mood soosib kõikvõimalikke lõikeid ja erinevaid pikkuseid, seega igaüks leiab oma, mis on seljas nii mugav kui ka ilus. Mugavatest kleidilõigetest võib esile tuua näiteks kottkleidi, mis nimetuse poolest eriti naiselikult ei kõla, kuid seda kandev naine võib näha palju kaunim ja naiselikum kui suguõde, kes on selga tõmmanud üliliibuva ja enda silmis seksika kleidi… Kõik taandub lõpuks muidugi maitsele ja ilule, mis on vaataja silmades.

Olgu siis kleit parajasti nii mugav või ebamugav nagu ta on, nõuab see rõivaese siiski sellele kohast käitumist. Mida ma selle all silmas pean? Et kogu selle mugavuse juures, mida näiteks kleidilõige võimaldab, ei ununeks istudes jalad harki, ei tekiks küüru selga või ei käitutaks kleiti kandes nii nagu kannaksid dresse. Paratamatult nõuab kleit pisut väljapeetumat hoiakut.

Minu tutvusringkonnas on nii inimesi, kes kannavad kleiti iga päev, kui ka neid, kes panevadki kleidi selga ainult 1.juunil. Ise jään sinna vahepeale – kannan heameelega nii pükse, seelikuid kui kleite.

Kas Sina kannad kleiti? Kui ei, siis – kanna kleiti!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles