Video: Austraalias jõudis esmakordselt Miss Australia finaali aborigeen

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maminydjama Maymuru
Maminydjama Maymuru Foto: youtube.com

Miss Australia finaali jõudis esmakordselt aborigeen, kes esindab Põhjaterritooriumit.

Modellitalentide otsija leidis Maminydjama Maymuru üks aasta tagasi kui ta oli linnas automaadist sularaha välja võtmas, temaga sõlmiti hiljem modellileping ja ta valiti esindama oma kodukohta riiklikel missivalimistel, edastab news.com.au. 

Nüüdseks 19-aastane Maymuru keeldus esmalt modellilepingust, kuna tal oli keskkooli lõpetamine käsil, kuid aasta hiljem nägi talendiotsija teda uuesti ja siis oli noor naine nõus katsetama modellitööd.

Ta tegi oma esimese lavaetteaste möödunud aasta oktoobris Darwinis, kasutades lavanime Magnolia.  

«Olen naine nagu naised ikka. Kui ma inimestele ei meeldi selle tõttu, et olen aborigeen, siis ei lähe see mulle korda. Kui ma lavalt alla kukun või midagi muud juhtub? Mul käis enne lavale astumist läbi pea 1000 mõtet, mis kõik sai kõrvale heidetud,» meenutas austraallanna.

Maymuru on pärit Yirrkalast, mis on väike põliselanike kogukond, asudes lähimast suurlinnast sadade kilomeetrite kaugusel. Noor naine sai üle Austraalia kuulsaks kui ta valiti esindama Põhjaterritooriumit missivõistluse finaalis, mis leiab aset juulis.

Põhjaterritooriumi elanikkonna seas on 30 protsenti aborigeene.

Maymuru leidnud modelliagent Mehali Tsangaris sõnas, et tegemist on erakordse naisega, kes teeb modellinduses revolutsiooni.

«Maymuru lõhub stereotüüpi, et modell peab olema heledanahaline, blond ja siniste silmadega. Samas võib teda ohustada sildsitamine, et tegemist on oma rassi ühe ilusama esindajaga,» teatas aborigeenide uurimise keskuse esindaja Liz Conor.

Austraalia esimeseks põliselanikust supermodelliks peetakse 25-aastast Samantha Harrist, kelle ema on aborigeen, isa aga saksa-inglise juurtega. Seega on ta vaid poolaborigeen, samas kui Maymuru on täielik aborigeen.

175-sentimeetrine Maymuru on oma uue karjääriga rahul, kuid nädalalõppudel läheb koju tagasi, et elada traditsioonilist elu matkates ja kalastades.

«Mul oli oma kogukonnast raske lahkuda, kuid samas tahtsin näidata, et põliselanikud suudavad teha sama, mida teised,» teatas aborigeen. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles