Seal, kus lõpeb (või algab) kiirtee

Neeme Korv
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trahter Tareke Kose-Ristil.
Trahter Tareke Kose-Ristil. Foto: Liis Treimann

Kose-Risti trahter Tareke pakub teelisele pubitoitu ja rahustab reisil närviliseks muutuvaid lapsi.

Seda söögikohta teab ilmselt enamik inimesi, kes Eestimaal lõunast põhja või põhjast lõunasse on kulgenud. Julgen arvata, et Kosel asuv Tarekese-nimeline trahter on Tallinna-Tartu maanteel söögikohtade tuntuselt esikolmikus, võisteldes Mäos asuva Sämmi Grilli ning legendaarse Kükita kohvikuga.

Tallinna poolt tulles lõpeb Kose-Ristil neljarajaline kiirtee. Seega mõjub asula kui liikluse rahustaja, pealegi teeb maantee seal käänaku ja samas ristuvad ka ümbruskonnale olulised teed. Kunagi oli(d) siin postijaam ja kõrts(id) üheskoos. Võimalik, et leidub siiski päris palju neid läbisõitjaid, kes pole iial Tarekeses käinud. Kas oleks põhjust peatuda Tallinnast 40 kilomeetrit kopikatega ehk pärast poolt tundi sõitu? Lühidalt vastates: kui kõht on väga tühi ja pikk päev ees, võiks seda võimalust tõsiselt kaaluda. Sest süüa annab Tareke mehemoodi, aga sellest hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles