Üheaastasel India poisil tekkis puberteet

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

India arstide sõnul tekkis üheaastasel poisil puberteet, tal hakkasid suguelundid suurenema, karvad kasvama ja tekkisid hormonaalsed häired, millega kaasnes seksuaalne erutus.

Väikese Akashi testosteroonitase oli selline nagu tavaliselt on 25-aastastel, edastab Daily Mail.

Poisi vanemad märkasid, et lapsega on midagi valesti kuus kuud tagasi.

«Viisime lapse arsti juurde arvates, et ta areneb ebapropotsionaalselt, kuna osa kehast kasvas kiiremini. Mu ämm oli esimene, kes lapse kummalist arengut märkas,» teatas poisi ema India meediale.

India arsti Vaishakhi Rustagi sõnul on eelpuberteet lapsele šokeeriv kogemus ja ta võib muutuda vägivaldseks. Vanematel on muutuva hormonaalse tasemega last raske kontrollida.

«Väike laps ei saa aru, mis temaga toimub. Kui sellised lapsed ei saa ravi võib neil edaspidi olla mitmeid probleeme. Eelpuberteediga laste areng lõppeb tavapärasest varem ning nad jäävad sageli 90 – 120 sentimeetri pikkusteks,» teatas arst.  

Üheaastane India poiss saab ravimeid, mis peaks tema olukorda leevendama ja eelpuberteedi, kaasa arvatud seksisoovid, peatama.

Eelpuberteeti esineb maailmas üsna vähe. Teada on juhtum Peruu tüdruku Lina Medinaga, kellel tekkis eelpuberteet väga varakult ja kes 1939. aastal sünnitas viie aasta ja seitsme kuu vanusena lapse. Temast sai siis maailma kõige noorem ema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles