Miks on naljakad inimesed seksuaalselt atraktiivsemad?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui naistelt küsida, milline on nende ideaalne partner, vastab peaaegu enamik: «Ta peab kindlasti suutma mind naerma ajada!» Jagatud huumorimeel on hea suhte juures ülioluline, kuid miks see nii on?

The Guardian selgitab oma videos, et huumor ja atraktiivsus on tõestatult omavahel seotud. Teadus defineerib huumorit kui kommunikatsiooni keerukamat vormi. Ning üks asi, mille peale saab kindel olla – endale kaaslase leidmiseks toetuvad inimesed just kommunikatsioonile. See on meie paaritumistants.

Seega on täiesti loogiline, et inimesed püüavad luua positiivseid assotsatsioone inimestega, kes ajavad meid naerma. Nii et ehk on see Pavlovi refleks, pakub The Guardian, kuigi asi pole selles, et me tahaks järglasi saada igaühega, keda me naljakaks peame. Ehk on huumor vaimse tugevuse märk ning naljad lihtsalt meie versioon paabulinnu kirevatest sabasulgedest? Teisalt aga peetakse mõõdutundetut naljaviskamist ebastabiilsuse ja nõrkuse märgiks.

Pöörame aga asja ümber – võib-olla seksikad inimesed lihtsalt tunduvad naljakamad? Või me naerame rohkem, et nendega flirtida? Ehk on see igaühe jaoks erinev, kuigi on küllaldaselt uuringuid, mis tõestavad, et seos huumori ja seksapiili vahel on olemas. Sellegipoolest ei saa me päris täpselt öelda, miks me siiski naljakaid inimesi külgetõmbavaks peame – nagu me ei suuda ka seletada, miks me üldse üht või teist asja naljakaks peame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles