Seitse toitu, mida ei tohiks enne ujumist süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Varsti saabub võimalus end merevees karastada, kuigi alati on ka neid, kes harrastavad ujumist basseinivees. Enne vette minekut tasub teada, kuidas toituda, et ujumine oleks mõnus ja lõõgastav.

Jäätis

Rasvarikaste toitude söömine enne ujumist põhjustab seedimishäireid ja ebamugavust, mistõttu ei ole jäätis parim ujumiseelne suupiste. Eriti raskeks teevad olemise rammusa koorevõiga jäätised. Kui tahad end rannas jäätisega jahutada ja hiljem ka ujuda, siis vali pigem sorbee või mahlapulk.

Vürtsikad toidud

Kuna keha on ujudes valdavalt horisontaalses asendis, võib happe tagasivool osutuda painavaks probleemiks, mille vürtsid teevad veelgi hullemaks. Enne ujumist väldi teravaid kastmeid ja tulise pipraga maitsestatud toitusid.

Puuviljamahl ja limonaad

Enne ujumistrenni joo puhast vett ja hoidu puuviljamahladest või magusatest limonaadidest, mis võivad põhjustada puhitusi ja kõhuvalu. Selliste karastusjookide koostisosad tekitavad survet kõhu eesseina välimisele kihile ja see mõjub ujumistrennile pärssivalt. 

Alkohol

Siililegi selge, et purjus peaga vette ei minda. Punkt. Alkohol kahjustab otsustusvõimet ja teeb ujumise ohtlikuks isegi väikeses basseinis. Kui jood, ära uju.

Oad

Oad ja teised kaunviljad on väga kiudainerikkad, mis on küll kasulik tervisele, aga ei ole ehk kõige mõistlikum toiduvalik, kui tahad oma liibuvates ujumisriietes hea välja näha. Kui sööd enne ujumist palju ube, võivad sellele järgneda kõhukinnisus, puhitused ja kõhuvalu. 

Kohv

Kofeiin võib anda kiiret energiat mitmeks ringiks, kuid selle negatiivsed mõjud kaaluvad positiivse üles. Nimelt võib kohvi või ka energiajookide tarbimine enne ujumist põhjustada vees olles kõhulahtisust või iiveldust. Lisaks võib sul suure tõenäosusega tekkida vedelikupuudus.

Seller

Teatud toidud nagu seller võivad põhjustada keemilist reaktsiooni, mille tõttu muutub nahk ultraviolettvalguse suhtes ülitundlikuks. Seetõttu võib selleri söömine või ka selle mahla sattumine kätele põhjustada päikese kätte minnes lööbeid ja nahaärritust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles