Professor: lastele lugemine on ebaõiglane teiste laste suhtes (1)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Inglismaal asuva Warwicki ülikooli professori ja filosoofi Adam Swifti sõnul peaksid need lapsevanemad, kes loevad oma lastele ette, mõtlema sellele, kuidas nad on seda tehes ebaõiglased teiste laste suhtes.

National Review vahendab Swifti ABC Radiole antud intervjuud, kus professor tõdes, et põngerjatele unejutu ette lugemine tugevdab perekondlikke suhteid ning arendab lapsi. «Ma ei arva, et oma lastele unejuttu ette lugevad vanemad peaksid pidevalt mõtlema sellele, kuidas oma last arendades nad teiste laste suhtes ebaõiglased on, aga ma usun, et nad peaksid vähemalt aeg-ajalt sellele mõtlema,» ütles Swift.

Ühel hetkel intervjuu kestel Swift isegi flirtis mõttega perekond kui selline konstruktsioonina üldse lammutada, et kõigil lastel oleks võrdne võimalus ja sarnane stardipakk. Õnneks jõudis ta lõpuks siiski mõtteni, et lapse huvides on siiski see, kui tal on lapsevanemlik juhatus elus olemas. «Laste vanemlik kasvatamine on eduka täiskasvanuelu alus,» tõdes Swift.

On muidugi arusaadav, et sotsiaalset ebavõrdsust peab proovima vähendada, aga kas seda peaks just tegema nende laste arvelt, kellel on läinud paremini ja neil on vanemad, kes nendega tegelevad ja unejuttu loevad – selmet tegeleda hoopis nendega, kel pole nii hästi läinud...

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles