Viis märki, et teie suhe püsib kaua

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Iga suhe on eriline ning kahe inimese omavaheline armastus võib pakkuda lõputuid elamusi ja kogemusi. On aga teatud üldised tunnused, mis on kõikidel püsivatel romantilistel sidemetel.

Higher Perspective loetleb viis tunnust, mille võib leida igast paarisuhtest, mis püsib tõenäoliselt kaua.

1. Te ei ignoreeri teineteist. Partneri austamine ja tema vajadustele tähelepanu pööramine on eluliselt oluline. Mida rohkem sa teadlikult oma partneriga suhted, seda rohkem kasvab teie vahel usaldus ja vastastikune hindamine. Kui sa märkad oma kallima juures midagi uut, ütle see välja! Ning kui aastad mööduvad ja tundub, justkui on käitumismustrid etteaimatavad, ära võta midagi iseenesestmõistetavalt.

2. Te austate teineteist. Lisaks sellele, et austus teie vahel eksisteerib, on väga oluline seda ka tegudes välja näidata. Ära kõhkle oma armsamale ütlemast, et sa austad tema võimeid ja isiksust. Sa ei pea ootama mingit suurt sündmust, et seda märkida, lihtsalt ütle see välja, niipea kui see pähe tuleb.

3. Teie tülid pole õelad või põlgust täis. Kõik paarid tülitsevad, see on normaalne. Oluline osa suhtest on see, kuidas te oma mõtteid ja tundeid väljendada suudate ning stressiolukorras on see veelgi olulisem. Eluterves suhtes ei kesta tülid kaua ning inimesed suudavad oma eksimusi tunnistada ja vabandust paluda. Kui nad tülitsevad, pole eesmärgiks kallimale haiget teha, vaid põhjuseks on kommunikatsioonihäired.

4. Kui kumbki teist libastub, te ei kritiseeri teist osapoolt. Suhted, mis püsivad kaua, ei sisalda mõttetut kriitikat ja hinnanguid. Kui üks teist märkab, et teine on teinud vea või käitub ebasobivalt, mainitakse eksimust armastuse ja ilma hukkamõistuta. Nõu antakse kaastunde ja kaasaelamisega, mitte teise allasurumise eesmärgil.

5. Te kasvate koos, aga teid on alati kaks. Pikaajaline ja püsiv suhe ei tähenda, et te olete teineteisest sõltuvad. Te loote teineteisele hämmastava toetussüsteemi, kuid ei ohverda selleks iseseisvust. Teie suhte teeb eriliseks see, et on kaks iseseisvat ja unikaalset inimest, kes tegutsevad koos ühise eesmärgi nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles