Karolin Kuusik: koolilõpuriietusele ei pea ilmtingimata varandust kulutama

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karolin Kuusik.
Karolin Kuusik. Foto: Jelena Rudi

Kristiine Keskus viis oma koolilõpukonkursi «Sinu Moodi Koolilõpp» raames Facebookis läbi küsitluse, et saada teada, kui suur on vastajate hinnangul mõistlik koolilõpuaktuse riiete eelarve. Kuigi erinevad vastajad pidasid võimalikuks nii 50 euroga piirdumist kui ka 300 euro panustamist, jäi enamik vastajaid seisukohale, et normaalne koolilõpu outfit võiks jääda 100-150 euro eelarve piiresse.

Moehuvilistele noortele suunatud koolilõpukonkursil said 16 gümnasisti stilisti, meikari, juuksuri ja modellidena võimaluse koostada Kristiine keskuse koolilõpukataloog. Konkursi žürii tööd juhtinud Karolin Kuusik tõdes, et tegelikult on võimalik piirduda koolilõpurõivaste valikul ka tagasihoidliku eelarvega ning andis selleks mõned näpunäited:

1.       Kasuta olemasolevaid riideesemeid. Stilist soovitab üle vaadata riidekapis olemasolevad riideesemed. «Võib-olla on sul kapis olemas juba üks osa komplektist, mille ümber kogu look ehitada. Nii saab vältida seda, et peab kõik elemendid ostma,» ütles Kuusik. Eriti tasuks tema sõnul võtta kasutusele esemeid, mis on peale ostu kappi oma aega ootama jäänud – ehk on nende aeg just nüüd kätte jõudnud!

2.       Mida pidulikum, seda kallim. «Mõtle välja, kas soovid lõpetamiseks väga pidulikku välimust või piisab mõnest ehtest või kontsadest, et vähem pidulik, kuid selle võrra ka soodsam kleit pidulikumaks vuntsida,» ütles Kuusik.  Samuti tasub tema sõnul eelistada kleiti, mis ei jää pärast koolilõpetamist kappi seisma, vaid on sobilik kandmiseks ka mujal – nii pidulikes olukordades kui ka argises õhkkonnas.

3.       Proovi uusi kombinatsioone. Kui tüdrukutele on kleite erinevas hinnaklassis, siis poiste ülikonnad on valdavalt kallid. «Soodsam ja modernsem variant on kanda kombinatsiooni: ülikonna püksid ja ülikonna vest. Või lihtsad mustad püksid, ülikonnavest ja pidulikkuse lisamiseks peenike lips või kikilips,» soovitas stilist. 

4.       Tee ise. Karolin Kuusiku kinnitusel ei vasta tõele, et lõpukleit tuleb tingimata leida poelettidelt. «Ehk on sul mõni sugulane, kes tegeleb õmblemisega, või oskad ise natuke õmmelda. Sel juhul saad valmistada täpselt sellise kleidi, millest oled unistanud - kindlasti oleks uhke tunne minna lõputunnistust vastu võtma enda loomingus,» nentis ta.

5.       Oota ära allahindlused. Vahel tasub lõpuriiete otsimine jätta viimasele hetkele. «Mida hiljem ostad lõpuriided, seda hektilisemaks valimine läheb. Kuid eelis on see, et ehk jõuad ära oodata esimesed allahindlused,» sõnas Kuusik. Seega käi poodides valikuga tutvumas, et teaksid, mida kauplustes leidub ja millise välimuse poole püüdled.

6.       Vaata ka netipoodi. Aina populaarsemaks muutuvad erinevad e-poed, kust leiab mitmekülgset kaupa soodsamalt kui tavapoodidest. «Viska kindlasti pilk peale ka soodsate netipoodide valikule (nt asos.com). Kui saadetud riided ei sobi, on kaupa võimalik tagasi saata,» soovitab Kuusik. Samas ei tasu tema sõnul ostu viimasele hetkele jätta. «Võta arvesse kodulehel märgitud tarneaegu ning ole valmis selleks, et riietus võib vajada õmbleja poolset kohendamist,» hoiatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles