Ilublogija: see on hirmutav, et töödeldud fotod näevad nii realistlikud välja

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Iga päev võib sotsiaalmeediast ja moeajakirjadest leida fotosid, kust vaatavad vastu täiuslikud naised. Aga taaskord on sõna võtnud üks ilublogija, kes tahab teistele meelde tuletada, et need fotod ei kajasta reaalset elu.

Amelia, kel on populaarne blogi xameliax, jagas hiljuti Instagramis fotot, kus ta kandis valgeid bikiine. Ta postitas ühest fotost kaks versiooni: üks oli originaalfoto ja teine oli töödeldud. Esialgu võib tunduda, et ühel fotol on naine lihtsalt kaalust alla võtnud, kuid 28-aastane blogija paljastab, et tegelikult on üks neist fotodelt töödeldud.

«Muudatused said tehtud ühe mobiilirakendusega ja see võttis aega vähem kui kaks minutit,» sõnas Amelia videopostituses. «See on hirmutav, kui lihtne on enda keha muuta ja kui realistlik see foto välja näeb.»

Amelia ütles, et me kõik teame, et fototöötluse programmid on olemas, aga me kipume unustama, et töödeldud fotod ringlevad ka sotsiaalmeedias, mitte ainult ajakirjades.

Amelia algatas oma positiivse kehakuvandi kampaania, et julgustada naisi oma kehasid armastama sellistena, nagu need on. Ta loodab, et tema järgijad postitavad Instagrami töötlemata pilte oma kehadest ja lisavad sinna juurde märksõna #JustAsIAm.

A photo posted by xameliax (@xameliax) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles