Naine väidab, et tööandja vallandas ta liiga ilusa välimuse pärast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

USAs leidis hiljuti aset omapärane juhtum: naine kaebas kohtusse oma tööandja, kes väidetavalt vallandas naise sellepärast, et naine oli liiga ilus. Kohus langetas üllatava otsuse: tööandja ei eksinud.

32-aastane Dilek Edwards on Manhattanil tegutsev joogaõpetaja. Ta töötas ühes kiropraktiku teenuseid pakkuvas ettevõttes, mille omanikud olid abielupaar Stephanie Adams ja Charles Nicolai, kirjutab Cosmopolitan.

Ühel hetkel muutus aga Adams armukadedaks ja saatis lausa Edwardsile sõnumi, mis hoiatas, et joogaõpetaja hoiaks tema perekonnast ja mehest eemale. Kusjuures Nicolai oli Edwardsit hoiatanud, et tema abikaasa võib muutuda armukadedaks, kuna Edwards oli «liiga armas».

Edwards kinnitas, et tema suhted mõlema tööandjaga on olnud rangelt tööalased, kuid vahetult pärast sõnumi saatmist otsustas Adams joogaõpetaja vallandada. Edwards otsustas asja kohtusse viia ja väitis, et tööandja vallandas ta «liiga ilusa välimuse tõttu» ning see on diskrimineerimine.

Üllataval kombel ei olnud kohus aga naisega nõus ja kohtunik märkis, et pole piisavalt tõendeid selle kohta, et Edwards oleks vallandatud ainult välimuse või selle tõttu, et ta on naine. Kohtunik lisas sedagi, et ükski USA seadus ei keela «abikaasa armukadeduse» tõttu töölepingut lõpetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles