Nipid, mis kindlustavad, et nõud saavad masinas iga kord puhtaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Majapidamises on vähe nii tüütuid probleeme nagu äsja lõpetanud nõudepesumasinast leitavad mustad nõud. Alati ei saa aga selles süüdistada masinat. 

  • Vali nõude pesemiseks suurem kuumus, vähemalt 70 kraadi.

Meistrimehed, keda kutsutakse kodudesse nõudepesumasinaid parandama põhjusel, et masin ei pese nõusid puhtaks, avastavad tihti, et probleemi põhjuseks on vale vee temperatuur, kirjutab Femail. Näiteks restoranides pestakse enamasti nõusid üle 80-kraadise veega, aga paljudes majapidamistes jääb nõudepesumasinas vee temperatuur kuskil 40 kraadi juurde. 

  • Aseta tassid üles tagurpidi ja taldrikud alla ritta oma kohtadele. 

Tasside, kausikeste ja plastanumate koht on alati ülemisel pesuriiulil. Taldrikud saavad jällegi kõige paremini puhtaks alumisel riiulil ja need peaks olenemata suurusest olema «näoga» suunatud masina keskele. Kui need hakkavad kuhugi poole kalduma, siis jälgi, et need kalduks allapoole ja igaüks oleks oma vahes. 

  • Suuremad anumad aseta masinasse külili või tagurpidi masina alumisele riiulile. 

Jälgi, et suuremad anumad ei takistaks masina liikuvaid osi ega jääks ette pesupulbri avale. Suuremad anumad peaks panema ka tahapoole, mitte masina esiossa.

  • Eelloputus on enamasti mõttetu. 

Kuigi toidutükid peab taldrikult prügikasti lükkama, ei ole vaja sööginõusid enne masinasse panemist läbi loputada. Nõudepesumasin saab kogu tööga ise hakkama. 

  • Noad aseta masinasse tera allpool, kahvlid aga vastupidiselt ja lusikad pane võimalusel kõik eraldi avadesse. 
  • Ära topi masinat liiga täis.

Tunne oma masina piire ja ära pane sinna korraga liiga palju nõusid. Vastasel juhul pole ka ime, kui need ei lähe puhtaks. Ära aseta nõusid üksteise peale ja jälgi, et vesi pääseks iga nõu juurde.

  • Ära viska nõudepesutabletti lihtsalt masinasse. 

Kui riiete pesemisel pole oluline, kas pulber pannakse pulbrisahtlisse või otse masinasse, siis nõudepesumasina puhul on väga oluline, et masin saaks vahendi pessu visata täpselt õigel hetkel.

  • Kasuta alati loputusvahendit.

Uuemad masinad kasutavad pesuks vähem vett kui vanemad masinad, mis on muidugi hea, kuid tähendab, et säravate nõude saamiseks tuleb kasutada loputusvahendit. Kirgastaja kiirendab ka nõude kuivamist ja tänu sellele jääb nõudele vähem plekke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles