Seitse nõuannet pika autosõidu üle elamiseks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed tüdinevad autosõidust kiiresti, mistõttu tasub igavuse peletamiseks mõni tegevus valmis mõelda.
Lapsed tüdinevad autosõidust kiiresti, mistõttu tasub igavuse peletamiseks mõni tegevus valmis mõelda. Foto: Panther Media/Scanpix

Kui ees ootab pikk ja väsitav autosõit koos perega, tasub arvestada mõnd pisiasja, et teha see võimalikult kergeks ja meeldivaks igale pereliikmele.

1. Ära planeeri pikemat marsruuti, kui reaalselt vaja on. Igasugused kõrvalepõiked vaatamisväärsuste ning vanade tuttavate juurde peaksid olema välistatud. Kiirem ja lihtsam viis, miskõiki säästab, on kohe liikuda punktist A planeeritud sihtpunkti B.

2. Ära alahinda laste isu. Isegi kui laps on enne sõidu alustamist söönud, kipuvad nad ikkagi tühja kõhtu kaebama kohe, kui mootori käivitad. Paki snäkid kaasa ning sa ei kahetse seda.

3. Ära ignoreeri lapse halba enesetunnet. Kui laps kaebab, et süda on paha, siis peata esimesel võimalusel auto, sest tavaliselt ütlevad nad seda üsna lühikese etteteatamisajaga – parem karta kui kahetseda.

4. Ära arva, et lapsed hoiavad end ise tegevuses. «Mul on igav», «Mul on halb» ning «Ma tahan pissile» on tõenäoliselt kõige sagedasemad laused, mida tagaistmelt kuulma hakkad. Mõtle parem valmis mõni mäng, mida autos olles ja liiklust jälgides mängida.

5. Ära kaota kannatust. Ükskõik, mis sind ka närvi ajas, ärritumine teeb olukorra ainult hullemaks, kuna keset autosõitu ei ole kuhugi rahunema minna.

6. Ära unusta sõidu ajaks autouksi lukustada. Vaevalt sa tahad, et lapsed igavusest autos leiduvaid nuppe uurima hakkaks ning ebasobival ajal ukse või akna avaks.

7. Ära alahinda une võimekust. Kuna magades möödub teekond kiiremini ja rahulikumalt nii laste kui ka lapsevanemate jaoks, tasub kaaluda varianti teele asuda varahommikul või hilisõhtul.

Allikas: Independent

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles