Kohvimeister õpetab, kuidas valmistada parimat pätikohvi (1)

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna restorani Trühvel juures asuva The Brick Coffee Roastery kohviröstla roastmaster Henry Politanov õpetab kohvisõpradele, kuidas parimat kohvi valmistada. Üheks variandiks on pätikohv ehk kohvipuru tassi, vesi peale, veidi lased seista ja valmis! 

Tassi- ehk pätikohv on igihaljas kohvi valmistamisviis. Kohvimeister soovitab pärast vee pealevalamist kohv läbi segada, et kõik kohvitükid puutuks veega ühtlaselt kokku ega tekiks klimpe. Kui tassikohv on 3,5 minutit tõmmanud, tuleb lusikaga sodi pealt koorida ja 5 minuti pärast on juba hea juua - jook on puhas ja hambafiltrit pole vaja.

Henry Politanov. Foto:
Henry Politanov. Foto: Foto: Rasmus Kooskora

«See variant pole teistest kehvem, lihtsalt uusi asju on nii palju peale tulnud, peab nendega ennast kurssi viima,» ütleb kohvimeister, kes ise jõi sellist kohvi palju aastaid tagasi, kuid tema isa teeb seda praegugi. «See on kõige tummisem ja täidlasem kohv ja kui seda õigesti teha, siis ei muutu see ka mõruks,» lisab ta.

Valmistamist kõrvalt jälginud ajakirjanik uurib, et kui ta mõnes söögikohas tassikohvi küsiks, siis kas teda vaadatakse kui kedagi eelajaloolist. Henry nendib, et ehk ei oska nooremad baarmenid ja baristad seda nii hästi teha, kuid igas kohas, kus on olemas jahvati ja veekraan, saab pätikohvi valmistada ja keegi ei peaks seda soovi imelikuks pidama.

Kõigist variantidest peab Henry Politanov populaarsemateks aeropressi ja Chemex`it, mis hetkel tähelepanu püüavad. «Uute asjadega võib juhtuda, et kolm aastat on hullus ja 10 aasta pärast ei mäleta neid keegi,» arvab kohvimeister. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles