Lugeja on šokis: naiskarjeristid ei tohiks emasid tümitada! (3)

Lugeja kiri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ma olin tõeliselt šokeeritud artiklist «Moodne naine: emadus ei ole mingi töö!», mis on emade suhtes äärmiselt ülbe, kirjutab meile kolme lapse ema, lugeja Elo.

Kolumnist Regina artikkel ei austa ega mõista teist osapoolt! Lastetu töötaja võiks millestki muust kirjutada, arvan ma. Ta võiks olla rõõmus ja rahul ning mul on respekt nende suhtes, kes pole lapsi soovinud või saanud. Aga see autor … Tal puudub teiste suhtes austus. Ta ei tea emapõlve raskusi, üksildust, stressi, heade kommetega lapsi kasvatava koduse emme väljakutseid ja mõnitusi ühiskonna poolt.

Ta ei tea tööle tagasimineku raskust, vastutust, mis ootab koju minnes ees või kuidas saada hakkama, kui keegi ei aita. Tühjast peast on asi väga kaugel – ema pea on pideva vastutuse tõttu liigagi mõtteid ja plaane täis. Veel keerulisemaks läheb siis, kui majas on nii koolilaps kui beebi.

Artikli autoril on olnud vastutus vaid töö õigeks ajaks lõpetada ja ehk pärast mitte liiga palju pidutseda? Kas autor peab ka oma armsat ema «tühja peaga emaks»?

See on äärmiselt kuri kolumn, eriti võttes arvesse, et 250 aasta pärast on eesti rahvas välja surnud. Ilma lasteta saab ka südamlikuks jääda – ei pea ennast võrdlema ja emasid-peresid vihkama. Saab olla šikk ja annetada! Kõikide elud on erinevad, paljud emad käivad teatud ajast peale poole või täiskohaga tööl. Ja kui emad saavad mingigi aja oma väikestega kodus olla, on see väga suur, raske ja tähtis töö. See on kõige stressirohkem töö!

Eestis on teatud ringkondades veel nõukogudeaegne mentaliteet ning tugevast naistöölisest on välja kasvanud just sellised nais-kontoritöötajad, kelle suhtumisi selles artiklis väljendatakse.

Vaesed eesti emmed, kes kogemata selle hävitava artikli peale sattusid!

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles