Video: pere pidas noort naist viis aastat orjana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastused orjana peetud naise kuklal ja seljal
Vigastused orjana peetud naise kuklal ja seljal Foto: Youtube

Mehhiko pealinnas Mexicos paljastus karm juhtum, milles pere pidas noort naist viis aastat orjana, sundis teda töötama peaaegu ööpäev läbi.

Hispaaniakeelse meedia teatel on 23-aastane Zunduri nüüdseks olnud ligi üks aasta vabaduses ja hakkab tasapisi karmist kogemusest taastuma

Naine oli 17-aastane, kui tal tekkis suhe endast vanema noormehega, kellega nad koos asusid maapiirkonnast pealinna elama.  Suhe ei kestnud kaua ja ühel hetkel leidis noor naine end 21 miljoni elanikuga suurlinna tänavalt kodutuna.

Naise endise elukoha lähedal pidas üks pere pesumaja ja nad olid nõus Zundurile ulualust andma, kui tüdruk nende perefirmas tööle asub.

Zunduri hakkaski söögi ja peavarju eest seal tööle, abistades esmalt pereema kodutöödes, siis aga pesumajas, kuid seal talle enam armu ei antud.

Ta pidi tegema 16 – 20 tunni pikkuseid tööpäevi, vahel ta sai süüa, vahel mitte ning vastuhakk lõppes naise jaoks peksmisega.

«Pereema peksis mind öeldes, et ta andis mulle elukoha ja töö ning mul ei ole sõnaõigust. Tema arvates oleksin ma pidanud talle «ema» ütlema, sest emadel on õigus oma lapsi korrale kutsuda,» meenutas Zunduri.

Naist peksti mitmete esmetega ja talle tekitati kuuma triikrauaga kehavigastusi. Lisaks füüsilisele vägivallale tarvitati tema kallal ka vaimset vägivalda. Ohvrist orjale öeldi,et kui ta päritolupere oleks teda armastanud, ei oleks tal lubatud ära joosta.

Naise sõnul oli ta vahel nii näljane, et sõi kilekotte ja jõi triikrauas olnud vett. Kuna noor naine hakkas vastu ja tahtis oma vangistajate juurest põgeneda hakkas pere teda ketti panema.

Ta oli ketis umbes pool aastat, enne kui ta 2015. aasta aprillis põgenema pääses ja politseiga kontakteerus.

Arstlik läbivaatus näitas, et ta nahk ja siseorganid olid kannatada saanud nii vägivalla kui nälgimise tõttu. Arstide teatel ei ole tal mitte 23-aastase organism, vaid 80-aastase oma.

Prokurör Juana Camila Bautista sõnul oli ime, et naine põgeneda jõudis, sest nälgimine oli ta ära kurnanud.

«Ta kehal ei olnud paika, kus ei oleks haavu ja vigastusi. Ta oli kaotanud palju verd ja osa juukseid,» teatas Zunduri juhtumiga tegelev inimõigusspetsialist Maria Teresa Paredes.

Mehhiko politsei arreteeris juhtumiga seoses seitse isikut, kes kõik on sama pere liikmed. Kaks alaealist vabastati hiljem, kuid viiele täiskasvanule esitati süüdistus inimkaubanduses ja orjapidamises. Süüdimõistmise korral võib neid ees oodata vähemalt 40 aasta pikkune vangistus.

Zunduri ei ole orjana peetud naise õige nimi, vaid varjunimi tema identiteedi varjamiseks. «Zunduri» tähendab jaapani keeles «ilus tüdruk».

Viimastel kuudel on ta heategevusmissiooni käigus reisinud oma lugu rääkima maailma mitmesse paika, kohtunud paavst Franciscuse ja New Yorgi linnapea Bill de Blasioga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles