Aldo Järvsoo värviline maailm

Kristina Herodes
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aldo Järvsoo volangidesse on pugenud Anu Saagim ning vikerkaarerivi modelle.
Aldo Järvsoo volangidesse on pugenud Anu Saagim ning vikerkaarerivi modelle. Foto: Ardo Kaljuvee

Kevadväsimuse pühib kui peoga minema üks kirgas ja kepsakas siidkleit. Kel isu põneva disaineriloomingu järele, saab end värvika siidiga poputada äsja Kaubamajas avatud Aldo Järvsoo pop-up-poes.

Aldo nimi ei vaja kohalikus moemaailmas tutvustamist – oma julge ja geniaalselt lihtsa käekirjaga on ta lõiganud hulga loorbereid. Järvsoo kleidid säravad punastel vaipadel ja staaride seljas, kuid siiani on mees järjekindla jonnakusega keeldunud oma kleite tiražeerimast. Kes disaineri ateljeesse marssida pole julgenud, on seni pidanud suu puhtaks pühkima. Nüüd aga saavad moesõbrad tervelt kuu aja vältel Aldo Järvsoo värviküllaseid volangikleite Kaubamajas selga proovida ja isegi netipoest tellida. Esimese kevadsoojaga on isu uue kleidi järele ka eriti suur.

Aldo, kust selline vallatu kurv, et sinu kleite saab nüüd poest osta?

Tegin seda puhtalt klientide nõudmistele vastu tulles. Suvi on ootamatult kaela sadanud ja tihti ei jõua kleiti tellida, väga mõnus on kui saad poodi minna ja selle kohe kaasa võtta. Mulle on väga tähtis pakkuda sama taset, mis ateljeedisaini puhul, nii valmisid kõik kleidid mu oma valvsa pilgu all. Aga suurte tiraažide vastu olen siiani kirglikult – ületootmine on loodusvaenulik ja inimvaenulik ka, iga naine tahab olla originaalne!

Miks just Kaubamaja?

Ettepanek tuli Kaubamajalt – esitlesin kollektsiooni Tallinn Fashion Weekil ja nende silmis oli see täpselt õige suvetrend ja värvipauk, mida inimesed ootavad. Koostöö on olnud mõnus ja kliendid on väga positiivselt reageerinud – Facebook on imeline asi, minu kleitides selfisid on seal tore näha.

Foto: TIIT MÕTUS
Foto: TIIT MÕTUS Foto: Tiit Mõtus/Ardo Kaljuvee

Miks volangid?

Siidvolang voogab kergelt kehale ning varjab kõik figuurivead, igaüks muutub sellises kleidis siredaks kaunitariks. On vale arvata, et volang teeb paksuks! Täielik stampmõtlemine, et mida kitsam kleit, seda kõhnem tundud. Olen teinud volangikleite ka suuremaid kui number 40, tulemus on imeline!

Miks nii pöörased värvid?

Ma ei jälgi kunagi mingeid trende, aga mood on õhus. Ma tahaks uskuda, et enamik moeloojaid juhindub intuitsioonist, julgeb seda kuulata. Kummalisel kombel see värvigamma, mida oma sisetunde põhjal teen, saabki suurimaks trendiks. Praegu juhtus samuti nii – erksus on kevade hitt.

Kui sa pole seni kirkaid toone kandnud, siis võta julgus kokku ja proovi – tulemus üllatab sind! Me oleme kõik tundnud, et kui tuju on maas, siis värve kandes meeleolu paraneb. Kui mõnes kleidis korjad kõikjal komplimente, on üsna võimatu kurvameelseks jääda.

Värvide kohta on veel üks suur eksiarvamus – osa eelistab musta, loodab paista saledam. Hoopis hele ja särav toon teeb kandaja kergemaks ja rõõmsamaks! Eesmärk pole kunagi inimest saledaks teha, vaid ilusaks.

Kui sa oleksid naine, mida sa ise kannaksid?

Ma arvan, et ma kannaks päevast päeva enda loomingut – siidkleiti iga päev. Naiste elu on nii mõnus, palju rohkem värve ja ilu! Meestele heal juhul leiad kevadel paari värvilisi pükse, kui veab. Sel kevadel kannan ka ise kirgast oranžikaspunast tooni. Tunnen, et vajadus ereda laksu järele on õhus!

Foto: TIIT MÕTUS.
Aldo oma loomingu austajatega. Vasakul Anu Saagim, paremal Reet Härmat.
Foto: TIIT MÕTUS. Aldo oma loomingu austajatega. Vasakul Anu Saagim, paremal Reet Härmat. Foto: Tiit Mõtus/Ardo Kaljuvee
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles