Üheksa põhjust, miks minna rulluisutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Jooksmine ja jalutamine on juba ammuteada, kuid kindlasti tasub enda jaoks avastada ka rulluisutamine. Miks, seda selgitab rulluisutreener Triin Juss Arctic Sport Clubist. 

  • Rulluisutamine sobib kõigile igas vanuses, suuruses ja oskustega inimesele, kuna ei nõua supersportlikku vormi, erilisi eeloskusi ning lihtsam veeremine on ära õpitav ka kõrgemas vanuses.
  • Laste puhul võib rulluisutamine mõjuda positiivselt füüsilisele arengule, andes ilusa rühi ning arendades ka koordinatsiooni.
  • Lisaks aitab rullitamine nagu enamik spordialad kaasa lihaste arengule, eriti tõhus on tulemus reitel ning tuharatel, kuid tasakaalu hoidmisel on abiks töös ka suurem osa kerelihaseid.
  • Parim rullitamise juures on tervisliku rekreatiivse tegevuse harrastamise võimalus ilusa ilmaga värskes õhus. Samas on uiskudega vahemaa läbimine kiirem kui kõndides või joostes ning tervisele kasulikum kui autoga sõites. Seega, miks mitte kasutada rulluiske ja rullitamise oskust igapäevase transpordi vahendina. Tublisti on meile, spordisõpradele, loodud ka kergliiklusteid, mida mööda on mugav ummikuid vältides liigelda.
  • Rulluisutamine on pigem kestvusala, seega arendab see meie vastupidavust. Samas ei väsita see meid nii kiirelt kui näiteks jooksmine, võimaldades läbida pikemaid distantse, teha pikem kardiotreening ja nautida kauem sportlikku tegevust vabas õhus.
  • Nagu eelpool mainitud sobib ala igas suuruses inimesele, kuna põrutus ja koormus liigestele on väiksem.
  • Suure hoo tõttu pakub rulluisutamine ka ekstreemsuste armastajatele elamusi.
  • Et endale sportimise hoos mitte viga teha, eriti põlve- ja hüppeliigestele ning alaseljale, on oluline õige varustus ja tehnika. Harrastajale sobivad kõrgema säärega, hüppeliigest rohkem toetavad uisud ning muidugi kiiver ja kaitsmed. Vigastuste ja väsimuse ennetamiseks on tähtis õige kehahoid ning tehnika. Parim võimalus rulluisutamisoskuste praktiliseks omandamiseks on osaleda koolitusel/kursustel.
  • Mis rulluisutamise juures kõige tähtsam - hea tuju ja enesetunne on garanteeritud! 

Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles