Tegevused, mis mõjuvad suhtele hullemini kui petmine

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Petmine on kindlasti üks kiiremaid ja tõsisemaid asju, mis võib suhtele lõpu teha. Ent hiljuti avaldasid Redditi kasutajad, et on veel hullemaid asju, mis salamisi suhet õõnestavad.

Mõned asjad, mis suhet lõpu poole tüürivad, algavad tasahilju ega tundu kuigi tõsiste probleemidena, kuid seda enam on need suhtele ohtlikud. Järgnevalt on välja toodud tegevused, mis on suhtele kahjulikumad kui petmine.

1. Partnerile valetamine ja tema eest asjade varjamine

Isegi, kui teed seda sellepärast, et armastad kallimat ja tahad tema tundeid säästa, ei pruugi saladuste varjamine hästi lõppeda. Sellised asjad võivad ajapikku üha suuremaks paisuda ja teie suhte lõpetada. 

2. Sa ei näita oma sooje tundeid üldse välja

Pole vahet, kuidas te teineteisele oma tundeid väljendate, oluline on, et te seda teeksite. Kui sa hoiad tundeid endale ega näita partnerile, mida sa tema vastu tunned, siis see võib tekitada ebakindlust ning lõpuks pole enam võimalik olukorda parandada.

3. Varjad tema eest vastakaid tundeid

Üks Redditi kasutaja kirjutas: «Selleks ajaks, kui hakatakse vastakaid tundeid välja ütlema või näitama, on kahju juba tehtud.» Sellised asjad algavad vaikselt, kuid muutuvad ajapikku üha suuremaks ja kahjustavad suhet järjest rohkem.

4. Te ei suhtle enam omavahel

Te ei räägi enam teineteisele sellest, mis teid häirib või ignoreerite teadlikult detaile, mis võiksid teie hinnangul probleeme tekitada. Taolised asjad kogunevad teie mõlema sisse ja kui need lõpuks peaksid välja tulema, siis on olukord juba liiga tõsine, et sellega rinda pista.

5. Käitute kangekaelselt ja keeldute oma seisukohti muutmast

See, kui te pole valmis kompromisse looma, võib suhtes palju probleeme tekitada. Kui sulle meeldib keegi, siis peaksid sa olema ka kompromissideks valmis. Partnerid, kes tahavad, et asjad oleksid alati täpselt nii, nagu neile meeldib, on samahästi kui iseendaga suhtes.

6. Vaidlete üksluiste ja igapäevaste kodutööde pärast

Esialgu ei pruugi see tunduda tõsise probleemina, kui te tülitsete selle üle, kelle kord on prügi välja viia, aga ajapikku võivad sellised asjad suhtes üha rohkem meelehärmi tekitada. 

7. Üleolev käitumine

Kui soovid, et suhe peaks kaua vastu ja oleks teie mõlema jaoks hea, siis ärge käituge teineteisega üleolevalt. Üleolev käitumine on hullem kui petmine, sest see õõnestab partneri enesehinnangut ja võib talle mõjuda veel siis, kui suhe on ammu läbi.

8. Olete koos mugavusest

Võib-olla on asi selles, et te ei taha oma peredele pettumust valmistada; võib-olla on põhjuseks sootuks see, et te ei taha tegeleda lahkuminekust tulenevate ebamugavustega. Ent ei tasu koos olla vaid sellepärast, et nii on teie mõlema jaoks mugav. See tekitab aja jooksul üha enam vastakaid tundeid ja lõpuks viib teid lahku.

9. Suhtes esineb manipuleerimist

Seda on raske märgata, sest manipuleerimine võib olla niivõrd peen, et see ei hakka sugugi silma. Alles siis, kui on juba hilja, võid taibata, et partner on sinuga manipuleerinud. 

10. Üks teist (või mõlemad) on armukadedad

Isegi, kui kumbki teist ei ole kõrvalsuhtes, võivad selleteemalised kahtlused suhtele väga halvasti mõjuda.

11. Üks teist on suhte alguses endast vale mulje jätnud

See võis olla mõni pisiasi, näiteks valetas mees sulle, et talle meeldivad õudusfilmid, või hoopis midagi suuremat, näiteks see, et ta ei otsi tõsist suhet. Kõige parem on kohe algusest peale teineteisega aus olla, sest pisiasjad võivad muudkui kasvada ja lõpuks suuri probleeme tekitada.

12. Olete koos, sest sõltute teineteisest

Üks Redditi kasutaja kirjutas, et suhtele võib hukatuslikult mõjuda see, kui kaks inimest on koos, sest nad sõltuvad teineteisest ja kumbki neist ei soovi olla vallaline. Teisisõnu: teie vahel pole enam keemiat ja olete koos vaid selleks, et mitte üksi olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles