Miljonäride kolm edu tagavat harjumust

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Su vanematel võis olla õigus, kui nad sinult head käitumist nõudsid. Tuleb välja, et kõige rikkamad ja edukamad inimesed kasutavad lihtsat etiketti, et maailmas läbi lüüa.

Thomas C. Corley, kes on raamatu «Muuda oma harjumusi, muuda oma elu» autor, uuris viis aastat 177 miljonäri elu ning suutis selle põhjal eraldada «rikaste harjumused» «vaeste harjumustest».

«Sa pead teadma, kuidas käituda ja kuidas teatud inimeste juuresolekul teatud asju teha,» ütleb Corley Business Insideris. «Ennast ise üles töötanud miljonärid on omandanud mõned etiketireeglid, mis neid sotsiaalsetes olukordades aitavad.»

Millest alustada teel jõukama elu poole?

  1. Saada tänukaarte. Ära saada e-kirja või Facebooki sõnumit, vaid võta aeg ja pastakas, ning kirjuta ise käsitsi tänukaart.
  2. Ole õhtusöögilauas kombekas. Corey sõnul ei oska enamik inimesi süüa. «Aga tippsaavutajate täiskasvanulikus maailmas pead sa oskama seltskonnas olles süüa,» rõhutab Corey.
  3. Tutvusta ennast õigesti. See tähendab, et sa pead suruma korralikult kätt, naeratama, vaatama silma ning küsima teise inimese kohta piisavalt küsimusi.

Corey ütleb, et iga edu aluseks on suhted ning suhete ülesehitamine algab õigest etiketist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles