Kaks kõige populaarsemat vabandust trennist viilimiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kes meist pole endale või teistele rääkinud, et treeniks küll, kuid pole aega, pole raha. Ja seda kuust kuusse ja aastast aastasse. 

Vabandus, et «Mul ei ole aega» – tehnoloogia arengu üheks eesmärgiks on lihtsustada inimeste elu ja hoida kokku igavate tegevuste tegemiseks kuluvat aega. Kuidas on siis kõigi nende majapidamis- ja teiste seadmete omanikuna võimalik väita, et pole aega treeningu jaoks või toidupäeviku täitmiseks. Kõikidel inimestel on ööpäevas võrdselt 24 tundi ning seega on küsimus mitte aja puuduses,  vaid prioriteetide sättimises. Kuidas muidu on aega televiisori vaatamiseks, internetis surfamiseks  ehk on ilmselge, et treening peab konkureerima paljude teiste vabaaja huvidega.

Teine levinud vabandus on – «Ma ei saa endale treeningklubi kuukaarti lubada». Harjutuste tegemiseks ning oma keha treenimiseks ei ole vaja spordiklubi liikmekaarti. Juhul kui sa just haige ei ole, on alati võimalus uksest välja astuda, et jalutada, lastega mängida, joosta või jalgrattaga sõitma minna. Kui probleeme on lastele hoidja leidmises, on hoopis parem mõte nad endaga kaasa võtta. Ühised igaõhtused jalutuskäigud või jooksmised ja rattasõidud tavaliselt hoopis liidavad perekondi ning tekitavad «meie tunde». Või miks mitte koos lastega palliplatsil jõudu proovida?

Canadian Fitness and Lifestyle Reserach on teinud uuringu, mille käigus loetleti peamised põhjused, miks inimesed treeningutelt kõrvale hiilivad:

1.    Liiga vähe aega – 69 protsenti

2.    Ei jaksa – 59 protsenti

3.    Pole motivatsiooni – 52 protsenti

Põhjustena toodi veel välja: hind (37 protsenti), haigus/vigastus (36 protsenti), treeningsaalide kaugus (30 protsenti), hirm end vigastada (26 protsenti), pole lapsehoidjat (23 protsenti), pole treeningkaaslast (21 protsenti).

Kui arvad, et kuulud nende laiskade hulka, ära kindlasti soeta omale aastast spordiklubi liikmekaarti, sest uuringud on näidanud, et vaid vähesed kasutavad oma aastast liikmekaarti korrapäraselt. Enamiku inimeste puhul oleks kuu- või korrakaardi soetamine kasulikum.  Üks Ameerika spordiklubi  tunnistas, et 15-20 protsenti aastase liikmekaardi ostnutest pärast kolme kuud üldse enam trenni ei jõua.

Teine võimalus on valida spordialad, mida on võimalik teha rahakotist ja asukohast sõltumata: jooksmine, kepikõnd, jalutamine, rattasõit.

Isegi kui tulemust ei ole kohe näha, jätka treenimist. Treening ei annagi kohe unistuste keha, sest näiteks muffini söögist saadud kalorite põletamiseks peaksid sõitma 77 minutit jalgrattaga. Kuid proovides iga päev veidi liikuda, saab peagi treeningust sinu igapäevase elu osa ning sul ei tule enam pähegi kurta, et treenimiseks pole aega. 

Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles