Kuidas säästa juukseid, kui trenni teha iga päev?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Trennist võib saada selline nauding, et avastad end iga päev spordisaalist või metsarajalt. Tiheda trennirutiini puhul tasub olla kaval ning teada nippe, millega võid säästa treeningvahendeid, lihaseid, juukseid ja ka motivatsiooni. Kuidas seda teha? Spetsialistid õpetavad. 

Üldiselt on reegel, et juukseid tasuks pigem harvem pesta. Tihedal trenniskäimisel on aga raske seda reeglit rakendada ja nii saab trennijärgsest peapesust igapäevane rutiin. Tulemusena võid märgata, et juuksed (ja ka peanahk) muutuvad järjest kuivemaks.

Juuksur Kristel Tippel ütleb, et kui juukseid on tõesti vaja iga päev pesta, siis tuleb selleks kasutada spetsiaalselt igapäevaseks pesuks mõeldud kerget šampooni. Palsami kasutamisega on nii ja naa. Tuleb teada, et palsam võtab kiiremini juustelt värvi maha ning üldiselt ei soovita juuksur kasutada tooteid, kus on šampoon ja palsam koos.

Juukseid ei tohi Tippeli sõnul pesta kuuma veega, sest kuigi võib tunduda, et kuuma veega saab need puhtamaks, siis tegelikult hakkavad juuksed selle tulemusel üha kiiremini uuesti rasvaseks muutuma. «Vähemalt loputusvesi peab olema leige,» õpetab ta.

Fööniga juuste kuivatamisest pole tõenäoliselt samuti pääsu, kuid siin peitub ka üks hea uudis – juukseid fööniga kuivatades püsivad need kauem puhtad ja ehk ei olegi vaja neid homme jälle pesta. «Lühikesi juukseid föönitamine naljalt ei kahjusta, aga pikkade juuste puhul tuleks neid siis mõnikord õli või maskiga hellitada ning kindlasti tähelepanu pöörata hargneva kippuvatele juukseotsadele,» lisab Tippel.

Vaata ka teisi tervise ja liikumisega seotud artikleid www.liigume.ee lehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles