Miks ja kuidas tehakse huulte püsimeiki?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huulte püsimeikimine.
Huulte püsimeikimine. Foto: Vida Press

Huulte püsimeigist ei räägita nii palju kui kulmude või silmade püsimeigist, aga kindlasti on huulte püsimeik üks suurepärane võimalus oma välimust kaunimaks ja igapäevaelu märkimisväärselt mugavamaks muuta. Kuna suvi on tulemas ja püsimeik laseb suve täiel rinnal nautida oma meigi pärast muretsemata, siis selgitab püsimeigi meister Jana Sooäär-Conway huulte püsimeigi tagamaid – miks seda teha, kellele see hästi sobib ja millised on võimalused.

Huuled tõmbavad näos meie tähelepanu pea alati, kui me omavahel räägime. Selgepiirilised, sooja tooniga ja kaunite proportsioonidega volüümikad huuled annavad näole juurde naiselikkust, rõõmsameelsust ja soojust. Kaunid huuled tõmbavad kahtlemata tähelepanu. Reaalses elus ei püsi meie huuled igavesti nooruslikult selgepiirilised, erksavärvilised ja volüümikad. Ajaga muutuvad huulte piirjooned hägusemaks ja toon külmemaks ja heledamaks. Paljudele naistele teevad muret ka huulte proportsioonid või kuju – näiteks on ülahuul liiga väike või huulte piirjooned liiga teravajoonelised. Sellele kõigele pakub püsimeik lahendust.

Sageli arvatakse ekslikult, et huulte püsimeik tähendab vaid huulte kontuuri tegemist, mis tänaseks on tegelikult juba vananenud meetod - keegi ei peaks ringi käima erksavärvilise huulte «võruga».  Loomulikuks ja kauniks huulte püsimeigiks on mitmeid erinevaid võimalusi.

Üks võimalus on teha huulte kontuur ja värvi osaline huulepinnale sissepoole hajustus. See on sobiv lahendus, kui huulekontuur on pisut hägustunud ja soov on seda selgpiirilisemaks muuta, samas aga mitte oma huulte tooni muuta. Kui huulte kontuur teha enda huuletooni lähedase tooniga, jääb tulemus väga loomulik.

Juhul, kui soovite huultele saada ka mõnusat sooja tooni või pisut huulepulga efekti, või kui huulte kuju vajaks korrektsiooni (näiteks rohkem ümarust, ülahuul pisut suurust juurde), on väga mugav variant kogu huulepinna püsimeik. Selline püsimeik on väga hästi sobiv lahendus ka neile, kellel huulte kuju ja piirjooned niigi kaunid, aga tahaks vabaneda igapäevasest huulepulgaga värvimisest. Huulte püsimeigiga on kaunis toon huultel igas situatsioonis ja piisab vaid huuleläikest, et huultele särav ilme anda. Kogu huulepinna püsimeigi puhul on võimalik luua konkreetsema kontuuriga huuled – klassikaline huulepliiatsi ja huulepulgaga saadav efekt, aga samuti on võimalik luua nn akvarell-efekt ehk anda huultele läbikumavat värvi ilma teravama kontuurita. 3D huulte püsimeik tähendab huultele erinevate värvitoonidega volüümi-efekti loomine valguse-varju põhimõttel.

Huulte püsimeigis on võimalik valida väga laia värvigamma vahel, aga üldjuhul ei soovita ma väga tugeva värvitooniga huulte püsimeiki (näiteks erkpunaseid huuli). Püsimeiki tehes tasub ikka ja alati lähtuda põhimõttest, et seda kanname igas elusituatsioonis ja seetõttu on loomulik püsimeik alati sobivam. Õrnema tooniga püsimeigi-huultele saab soovi korral alati punast huulepulka peale kanda. 

Suvi on juba peaaegu kohal ja seetõttu tasub lisaks kulmude ja silmalaineri püsimeigile ka huulte püsimeiki kaaluda. Kindlasti muudab see igapäevase elu palju mugavamaks, lihtsamaks ja kaunimaks, ja klaasiäärel olevad huulepulga jäljed muutuvad siis kaugeks minevikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles