20 väikest hetke, mis teevad meid õnnelikumaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Olulised hetked elus – pulmad, sünnid, uus töökoht, koolilõpp – on erilised, kuid lisaks suurtele asjadele tasuks hinnata ka väiksemaid hetki, sest just need teevad meid iga päev õnnelikumaks.

Huff Post toob välja 20 väikest hetke, mis suurendavad õnnetunnet.

1. Kui ülemus teeb sulle komplimendi. Siirad komplimendid on palju väärtuslikumad kui pealiskaudne kiitus. Kui sinu ülemus pole kiitustega just kuigi lahke, ent teeb sulle komplimendi, tea, et ta mõtleb seda tõsiselt.

2. Rõõmsameelne vestlus võõraga. Teadlased on kindlaks teinud, et suhtlemine võõrastega võib õnnetunnet suurendada.

3. Autosid täis olevas parklas parkimiskoha leidmine. Iga autojuht teab, et see tekitab hea tunde.

4. Kui ilm on mõnus. Ilm mõjutab meid palju rohkem, kui oskame arvata. Kui väljas paistab päike, siis tasuks rohkem õues olla, sest see muudab sind õnnelikumaks.

5. Soe dušš. Soe vesi mõjub rahustavalt ja aitab lõõgastuda.

6. Kui su lemmiklaulja annab välja uue laulu. Muusika mõjutab samuti meeleolu ja isegi kurvad laulud võivad tekitada positiivseid emotsioone. 

7. Kui leiad oma taskust raha. Tead küll seda mõnusat tunnet, kui oled unustanud, millisesse taskusse raha kunagi jätsid ja leiad selle ootamatult üles.

8. Kui saad rahus ja vaikuses olla. Vaikus mõjub hingele hästi. Teadlased on leidnud, et see aitab stressi leevendada ja laseb ajul puhata.

9. Kui saad lähedaselt kirja. Mitte e-kirja, vaid paberkandjal kirja. Pidevalt e-kirjade kontrollimine võib stressi tekitada, kuid paberkandjal olevad kirjad valmistavad meile rõõmu.

10. Kui lumi on värskelt maha sadanud. Praeguse ilmaga on sellest veider rääkida, aga esimese lumega saabub justkui rahu, mis tekitab väga hea ja sooja tunde.

11. Kui voodis on puhtad voodipesud. Nii mõnus on voodisse pugeda, kui seal on värskelt vahetatud voodipesud.

12. Kui lõikad mango või avokaado täiuslikult pooleks. Avokaadofännid teavad seda tunnet, kui teed noaga ümber kivi ringi ja avokaadot avades märkad, et mõlemad pooled on võrdse suurusega. 

13. Kui sind üllatatakse lilledega. Tänutunde väljendamine – vahet pole, kas oled andja või saaja rollis – suurendab heaolutunnet.

14. Kui oled võõras linnas või riigis ja märkad midagi, mis meenutab kodu. See tekitab niivõrd sooja tunde.

15. Kui oled just reisipiletid ostnud. Kui reis on broneeritud ja piletid ostetud, siis võib hakata pakkima. Uurimused on näidanud, et puhkuste ja väljasõitude planeerimine teeb meid õnnelikumaks.

16. Kui kuuled, kuidas beebi itsitab. Pole midagi armsamat sellest, kui väike beebi itsitab. Veelgi enam rõõmu tunned siis, kui naerad temaga kaasa.

17. Kui taaskohtud oma lemmikloomaga. Pane tähele, mis näoga koer või kass sind vaatab, kui sa üle pika aja koju saabud. Teadlased on leidnud, et lemmikloomade omanikud on teistest rõõmsamad.

18. Kui kohtumine mõne sõbra või pereliikmega läheb hästi. Pole vahet, kellega sa väljas söömas käid, edukas kohtumine tekitab ikka hea tunde ja vähendab stressi.

19. Kui restoranis tuuakse sulle lõpuks ometi süüa. Restoranides peab vahel toitu üsna pikalt ootama, seega kui see lõpuks lauda saabub, siis valdab meid enneolematu rõõmutunne.

20. Kui taipad, et oled eluga rahul. Need päevad, kui miski ei tekita frustratsiooni, on absoluutselt parimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles