Baltmani peadisainer Antonio: meeste püksid on sel kevadsuvel lühemad kui kunagi varem

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Baltman

Baltmani peadisainer ja Eesti olulisema moeauhinna Kuldnõel laureaat Aivar «Antonio» Lätti sõnul on Lääne- ja Lõuna-Euroopast pärit meestemoe trend – klassikalisega võrreldes lühemad või üles kääritud püksid ehk kukepüksid – leidnud sooja vastuvõtu ka Eesti meeste seas. Lisaks jagab Antonio paari lihtsat nõuannet, millega pükste valikul sel kevadsuvel kindlasti arvestada.

Ülikonnapükste või pisut formaalsemate pükste puhul on üldjuhul teada mõned kindlamad reeglid, kuidas neid kanda ja mis on õige pikkus. Aasta-aastalt on need reeglid pehmemaks muutunud ja pigem kehtib reeglite kohta arvamus, et nad on loodud selleks, et neid murda. Antonio sõnul on püksid arenenud ka tehnoloogiliselt ja innovatsiooni kohtab aina enam ka rõivatööstuses.  «Pehmuse andmiseks on püksid läbinud pehmenduspesu ja osad püksid on valminud garment tyed tehnoloogiat kasutades ehk pükstele antakse lõplik koloriit värvides valmistoodet,» täiendab Antonio.    

Foto:
Foto: Foto: Baltman

«Kitsama lõikega viigipüksid (slim flit) on juba kujunenud moodsaks klassikaks, kuid oluline suund on ka lühemad püksid. Suvisele vabale joonele omaselt võid sääreosad trendikalt üles keerata, et anda oma riietusele suvisem ja mängulisem meeleolu,» ütleb Antonio.

Foto:
Foto: Foto: Baltman

Õige püksipikkuse valikul soovitab Antonio silmas pidada, et pahkluu jääks püksisäärest välja. Lühemaid või üles kääritud pükse võib kombineerida värviliste sokkidega – kevadsuvise hooaja moetoonideks on näiteks mündiroheline või helesinine, julgemad võiksid proovida ka puuder- ja lõheroosat.

Foto:
Foto: Foto: Baltman

Hea valik on ka chino-tüüpi püksid, sobivad hästi nii pintsakuga kandmiseks töisematel puhkusel kui ka vaba aja veetmiseks. Chionode plussideks on, et need on kergesti kantavad ja pestavad, pole figuurinõudlikud ja neid on kerge kombineerida mis iganes teiste rõivastega.

Foto:
Foto: Foto: Baltman

Ka chinode puhul on heaks täienduseks pahkluuni käärimine, tuues välja chinode siseõmbluses tihti leiduva värvilise kandi, mis annab delikaatse lisadetaili kogu riietusele. Kevadsuviste pükste  värvipaleti tuumaks on sinine kõigis oma erinevates alamtoonides, mida täiendab liivakarva beež. Materjalidest on esiplaanil pehmed puuvillakangad, linane ning linase erinevad segud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles