Viljakusmonitor - rasestumisvastaste vahendite tulevik?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljakust mõõtev seade.
Viljakust mõõtev seade. Foto: http://www.viljakusmonitor.ee/

Viljakusmonitor Daysy arvutab välja viljastumisvõimelised päevad naise tsüklis, tehes seeläbi võimalikuks rasestumisest hoidumise või beebi planeerimise loomulikul moel. 

Mõõtes oma suus temperatuuri kõigest 60 sekundi jooksul päevas, annab kalkulaator naisele teada, kas antud päeval vahekorras olles on rasestumine võimalik 99.3% täpsusega, teatas monitori projektijuht. Sel juhul puudub vajadus kasutada hormoone või kanda seadet terve päeva kaasas. Meetod on täiesti loomulik ja kõrvalmõjudeta. 

Daysy on Euroopas registreeritud ja sertifitseeritud meditsiiniline seade, mille programm toetub LadyComp-is (ettevõtte esimene ja vanim viljakuskalkulaator) juba 30 aastat kasutusel olnud algoritmile. Daysy-sse integreeritud viljakuse monitoorimise algoritm on välja arendatud miljonite tsüklite tagasiside põhjal Saksamaal Valley Electronics AG, mille meeskond koosneb günekoloogidest, meditsiinilistest nõustajatest, programmeerijatest ning elektroonikainseneridest. 

Viljakusmonitor on programmeeritud täpselt hindama ja määrama ovulatsiooni naise kehas hommikuse kehatemperatuuri ehk basaaltemperatuuri järgi kõige tipptehnoloogilisema temperatuurianduriga (1/100 täpsusaste) ning seejärel võrdlema seda automaatselt bio-matemaatilise ennustustarkvara- ja kogu varasemalt salvestatud pereplaneerimisuuringute infoga. 

Monitori äpp DaysyView võimaldab jälgida tsükli andmeid detailsemalt ja jagada neid oma partneriga.

Seadet esitletakse 13 - 15. mail messil Ilu sõnum kevad 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles