Nõuandeid, kuidas oma rühti parandada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sa oma keha õigesti ei kasuta, siis võib nii mõndagi juhtuda. Üks näide sellest on näiteks halb rüht – küürutamine koormab selgroogu ning see võib väga palju piina tekitada.

Kui aga oma keha õigesti hoida, siis näed välja pikem, saledam ja nooruslikum. Järgnevalt on välja toodud mõned nõuanded, mida silmas pidada, kirjutab Good Housekeeping.

Mida vältida?

Ära kanna kogu oma elu käekotis kaasas. Liiga raske käekott mõjub su rühile halvasti, eriti siis, kui kannad kotti kogu aeg samal õlal. Vali väiksem ja kergem kott, millel on laiem rihm. Ära kuhja sinna liiga palju asju ja kanna kotti erinevatel õlgadel.

Ära kanna terve päeva kõrgeid kingi. Kõrgeid kingi kandes kaldub keha veidi ettepoole ja see mõjutab su rühti ning kõnnakut. Kanna erineva tegumoe ja kõrgusega jalanõusid.

Ära hoia oma telefoni kõrva ja õla vahel. Kui kallutad pea õla poole, et telefon paremini kõrva ääres püsiks, siis tea, et see poos kurnab su kaela, selga ja õlgu. Hoia telefoni käega kõrva ääres või kasuta hands free seadet.

Ära hoia sülearvutit süles. See mõjub kehale samamoodi kui nutiseadmete kohal küürutamine. 

Mida kindlasti teha?

Tõuse üles ja kõnni ringi. Kui pead töö ajal laua taga olema, ära istu järjest kauem kui 30 minutit. Kui sa istud liiga palju, siis võib juhtuda, et su selgroogu toetavad lihased muutuvad liiga nõrgaks.

Kui saadad sõnumeid, tõsta telefon silmade kõrgusele, mitte ära küüruta selle kohal.

Veendu, et arvutiekraan oleks õigel kõrgusel. See kehtib nii süle- kui lauaarvuti kohta. Arvutiekraan peaks olema sellisel kõrgusel, et sa ei pea oma pead allapoole kallutama ega istuma nii, et oleksid arvutiekraanile lähemal või küürus. Kui tarvis, muuda oma tooli kõrgust.

Kiire rühiharjutus

Harjutuse tegemiseks on sul tarvis vaid seina.

  • Seisa sirgelt selg vastu seina ja veendu, et su kannad, kannikad, õlad ja pea oleksid vastu seina.
  • Hoia seda asendit 10 sekundit.
  • Astu seinast eemale, aga kujuta ette, et sein on endiselt su selja taga. Su lihased mäletavad seda tunnet, et sein toetab sind. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles