Kuidas saada edukaks ärinaiseks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uuringu andmeil on edu saladuseks praktiline intelligentsus ja terve mõistus ning rõhutatakse ka kogemustest õppimise olulisust.

Kui tahad saada edukaks ärinaiseks, siis soovitas Idiva.com juhinduda järgmistest näpunäidetest.

Washingtoni ja Maryland ülikooli uurijad leidsid, et ettevõtjad, kes õppisid läbi kogemuste ja katsetamise, olid eelisseisus võrreldes teistega, kes teadmisi raamatutest ja vaatlemisest omandasid.

«Ettevõtjad, eriti algusperioodil, peavad mõtlema jalgadel,» märkis professor Barbara Bird, kelle töö avaldati ajakirjas Personnel Psychology. «Nad peavad tegema parimad võimalikud otsused vähima ajaga. Nad peavad tegutsema. Praktiline intelligentsus annab neile jõudu tegutsemaks kiiresti ja enesekindlalt.»

Bird ja tema meeskond keskendusid uuringus trüki ja graafikaga tegelevale tööstusele, kuna see hõlmab nii uusi kui väljakujunenud ettevõtteid. Praktilise intelligentsuse võrdlemiseks paluti 283 ettevõtjal reastada tähtsuse järjekorras kümme otsusetüüpi erinevates ärilistes stsenaariumites. Vastuseid võrreldi 22 trükiettevõtte tegevjuhi omadega, kes enda äri püsti olid pannud.

Tulemused näitasid, et kõige tõenäolisemalt võtsid kasvavaid riske ettevõtjad, kel oli tööstuses asjakohane kogemus ning kes õppisid läbi tegevuse ja katsetamise. Nad lihvisid ka enda praktilist intelligentsust, jahtides konkreetseid ja kasvavaid eesmärke.

Kuigi uuring keskendus ühele tööstusharule, on praktiline intelligentsus Birdi sõnul eduks alati oluline. Ta lisas, et Bill Gates Microsoftis ja Steve Jobs Apple's on peamised näited inimestest, kes on kasutanud praktilist intelligentsust äriliste eesmärkide saavutamiseks.

Praktilise intelligentsuse üheks osaks on Bridi kinnitusel asjatundlikkus. Bill Gates on ekspert kodeerimises ning Steven Jobs disainis. Praktiline intelligentsus tasub tema sõnul ära igal alal. Uurija lisas, et paljude ettevõtjate sõnul ei kuku nad läbi, vaid teevad vigu, mis annavad neile kasulikke teadmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles