Kristen Bell ärevusest ja depressioonist: ma ei häbene seda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Bell.
Kristen Bell. Foto: Chris Pizzello/AP

Armastatud näitlejanna Kristen Bell rääkis hiljuti ühes intervjuus, et tema on alates teismeeast oma emaga väga avameelselt rääkinud ärevusest ja depressioonist.

«Kui ma olin 18, ütles ema mulle, et meie suguvõsas on esinenud serotoniinipuudust ja et see võib edasi kanduda mööda naisliini,» sõnas Bell. Näitlejanna sõnul oli tema vanaema üks esimesi inimesi, kellele tehti elektrišokiteraapiat, mille eesmärgiks oli vaimse tervise haigusi ravida, kirjutab RedBook.

Bell ütles, et ärevus ja depressioon mõjutasid ka tema ema, kes sai medõena kohe sümptomitest aru. Ema julgustas ka tütart abi otsima, kui ta peaks seda vajama.

«Minust jääb mulje kui väga rõõmsameelsest ja õnnelikust inimesest, aga ma teen enda kallal väga palju tööd. Ma teen palju sisemist tööd ja annan endale aru, kui pean trenni tegema. Ma hakkasin retseptiravimeid võtma juba üsna noorelt, et ärevuse ja depressiooniga toime tulla, ning võtan neid siiani,» sõnas Bell. «Ma ei häbene seda.»

Abikaasa Dax Shepardiga (PA Images)
Abikaasa Dax Shepardiga (PA Images) Foto: RE/Westcom/starmaxinc.com/Starmax/PA Images

Näitlejanna sõnul oli tal lapsepõlves raske teistega kontakti leida ja ebakindlus kimbutab teda vahel siiani. «Miski puruneb minus iga kord, kui mulle tundub, et ma ei meeldi teistele,» lausus Bell. «See teeb mulle haiget, kui ma teistele ei meeldi. Ma tean, et see pole väga terve suhtumine ja ma üritan selle vastu võidelda.»

Bell usub, et vaimse tervise muredest tuleb kindlasti avameelselt rääkida ja olla avatud nende suhtes, kel on taolisi probleeme. «Suhkruhaigele ei keelaks keegi insuliini, aga millegipärast kui inimene vajab midagi, mis serotoniini taset tõstaks, arvatakse kohe, et ta on hull. See on väga huvitav topeltstandard,» sõnas naine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles