Banaanileib

Banaanileib. Foto on illustreeriv.

FOTO: Vida Press

5. mail tutvustas Electrolux aurufunktsiooniga PlusSteam ahju. Küpsetamise workshop’il andis ülevaate auru kasust ja vajalikkusest küpsetusprotsessis Food Studio peakokk Indrek Kivisalu, kes jagas ka oma banaanileiva retsepti.

Banaanileib  

  • 3 keskmist banaani
  • 50 g võid
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna
  • 3 g soodat või küpsetuspulbrit
  • 1 g soola
  • Ca 200 g nisujahu
  • Soovi korral vaniljesuhkrut
  • Rasvainet vormi määrimiseks

Koori banaan ja purusta koos võiga. Lisa ülejäänud koostisosad, sega ühtlaseks ja vala rasvainega määritud leivavormi. Küpseta 180°C juures umbes 50 minutit. Leiva küpsust kontrolli puutikuga.

Tagasi üles