Banaanileib

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaanileib. Foto on illustreeriv.
Banaanileib. Foto on illustreeriv. Foto: Vida Press

5. mail tutvustas Electrolux aurufunktsiooniga PlusSteam ahju. Küpsetamise workshop’il andis ülevaate auru kasust ja vajalikkusest küpsetusprotsessis Food Studio peakokk Indrek Kivisalu, kes jagas ka oma banaanileiva retsepti.

Banaanileib  

  • 3 keskmist banaani
  • 50 g võid
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna
  • 3 g soodat või küpsetuspulbrit
  • 1 g soola
  • Ca 200 g nisujahu
  • Soovi korral vaniljesuhkrut
  • Rasvainet vormi määrimiseks

Koori banaan ja purusta koos võiga. Lisa ülejäänud koostisosad, sega ühtlaseks ja vala rasvainega määritud leivavormi. Küpseta 180°C juures umbes 50 minutit. Leiva küpsust kontrolli puutikuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles