Viis asja, mida ei tohiks tegelikult vannitoas kunagi hoida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimikapi koht ei ole vannitoas.
Ravimikapi koht ei ole vannitoas. Foto: Vida Press

Harjumuspäraselt hoitakse tavaliselt kõiki hügieeni eest hoolitsemisega seotud tarbeesemeid vannitoas, sest seal lähevad need järjest kasutusse. Tegelikult on vannituba väga niiske ja on esemeid, millele võiks leida koha kuskil mujal kui kraanikausi kõrval.

Ravimid

Paljudesse vannitoakappidesse on sisse ehitatud ka ravimikapp, mis jätab eksitava mulje, et seal ongi hea oma tablette hoida. Vannitoa temperatuuri kõikumised ja õhuniiskus võivad aga mõjutada ravimeid nii palju, et need ei toimi enam piisavalt tõhusalt ja võivad ka ennetähtaegselt pahaks minna, kirjutab Pure Wow. Hoia vannitoast eemal nii käsimüügist ostetud valuvaigistid kui oma rasestumisvastased tabletid. Ravimite säilitamiseks on kõige parem kuiv ja jahe koht nagu näiteks kõrge köögikapp. 

Kosmeetika ja meigipintslid

Jällegi on suurimateks süüdlaseteks niiskus ja soojus, mis lühendavad kosmeetikatoodete säilivusaega. Meigipintslid kubisevad niisamagi bakteritest ja hallitusest, niiskes õhus läheb olukord harjaste vahel vaid hullemaks. Pese oma meigipintsleid regulaarselt kas seebi või šampooniga soojas vees ja jäta õhu kätte kuivama. Edaspidi võiksid kaaluda meigilaua soetamist, et oleks koht, kus hoida nii oma kosmeetikat kui teisi meigitarbeid.

Parfüümid

Lõhnad hakkavad oksüdatsiooni tõttu oma värskust kaotama juba esimesest pihustamisest saati. Kuumus ja niiskus annavad sellele protsessile veel hoogu juurde, lõhkudes lõhna molekulaarse terviklikkuse ja kiirendades selle riknemist. Seetõttu tuleb kindlasti ka lõhnu hoida kuskil mujal kui vannitoas, soovitavalt päikesevalguse eest peidus.

Raseerimisterad

Kui sul on kombeks osta raseerimiseks terasid karbiga varuks, siis ära hoia neid vannitoas. Niiske õhu käes hakkab metall ajapikku roostetama.

Elektroonilised seadmed

Suur niiskus võib rikkuda ka aknalauale seatud raadio, vannituppa varuks jäetud laadija ja kapipõhja unustatud juukselõikusmasina. Kui seade pole just konkreetselt mõeldud vannitoas kasutamiseks (näiteks elektrooniline hambahari), siis leia sellele koht kuivemas ruumis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles