Kuidas valida pilkupüüdev juuksevärv?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Bell
Kristen Bell Foto: Digital Focus Intl / Scanpix

Õigesti valitud juuksetoon võib olla rohkemat, kui lihtsalt värv. See võib esile tuua näojooned, panna juuksed tervelt särama ning anda isegi saledama näokuju.

Health.com aitab leida endale sobivaimat varjundit.

1) Juuksevärv rõhutab lõikust

Muuda hea juukselõikus veelgi paremaks, valides stiili täiendav värv. Kui sul on pikk järkus soeng (nagu pildil Kristen Bellil), lisa juustesse heledaid triipe. «Need tõstavad iga kihi eraldi esile ning annavad eri pikkusega salkudele kindla kuju,» selgitas juuksestilist ja omanimelise salongi kaasomanik Marie Robinson.

Sile ja täpne poisipea: kui sind huvitab korrapärasem stiil, vali ühtlane rikkalik, toon. «Ühtlane värv peegeldab rohkem valgust ning läige juhib tähelepanu lõikusele, mitte toonile,» märkis Robinson.

Võluv tukk: tuka omanikuna peaksid juukseid hoidma ühevärvilisena, et tukk paistaks sujuvalt langevat, ilma sebraliku efektita.

2) Juuste toon ilmestab näojooni

Strateegiliselt peale kantud juuksevärv – nagu jumestuski – rõhutab sulle iseloomulikke tunnuseid. Kui tahad, et nägu paistaks vähem ümmargune, palu juuksuril juustepiirile kanda enda loomulikust värvist veidi tumedamaid triipe. Robinsoni sõnul lisab see sügavust, mis aitab näokontuure rõhutada ja jätab tunnusjoontest nurgelisema mulje.

Värvimise spetsialist Wella Professionalsis, Aura Friedman kinnitas, et enda loomulikust toonist veidi heledamaks värvitud juuksed panevad näo särama, mis vähendab peente joonekeste nähtavust. Palu juuste esiosale ja põskede kõrgusele heledaid triipe lisada.

3) Värv võib juustele pehmust ja sära lisada

Kui su juuksed on kuivad või käharad, siis soovitas Robinson selget läiget (clear gloss) andvaid ravitooteid, mis aitavad kahjustunud juuste karedaid kihte parandada ning jätavad juuksed siledamaka ja läikivamaks.

Katkiste juusteotste kaotamiseks on ainuke võimalus piiramine. Friedmani sõnul võib neid aga peita, kui lisada kõikjale juustesse heledaid triipe ja otstele õrnalt värviga sügavust lisada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles