Laused, mida tasuks emale öelda, kuni on veel võimalus

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keegi meist ei saa sündides kaasa juhtnööre, kuidas läbi elu navigeerida, küll aga on meil olemas üks eriline naine, kes on eluteel meie jaoks kui giid. Ema peaks olema esimene inimene, kelle poole sa saad igasuguste muredega pöörduda ja kes aitab sul takistusi ületada.

Järgnevalt on välja toodud laused, mida võiks emale öelda, kuni sul on selleks veel võimalus. Ära oota emadepäeva, et anda emale märku, kui eriline ta sinu jaoks on.

1. «Sa oled ilus.» Iga naine tahab kuulda, et ta on ilus.

2. «Aitäh sulle!» Sinu ema on sinu jaoks teinud niivõrd palju, näita talle, et sa hindad tema panust.

3. «Istume maha ja räägime juttu.» Naudi seda aega, mil saad emaga koos olla. Õpi teda kui inimest tundma. Küsi temalt ta sõprade, hobide ja tegemiste kohta. Näita talle, et ta on sinu aega ja tähelepanu väärt.

4. «Nüüd, kui olen emaks saanud, mõistan, kui väga sa mind armastad.» Kuigi ema ei pruugi seda sageli öelda, armastab ta sind kõigest hoolimata. Samuti võid sa talle öelda, et nüüd mõistad sedagi, et emaksolemine pole alati kerge ülesanne.

5. «Sul oli õigus.» Mitu korda oled sa oma elu jooksul emale vastu vaielnud, kuid hiljem mõistnud, et tal oli õigus? Julge seda talle tunnistada.

6. «Ma tean, et sa andsid endast parima.» Ema võib tunduda enesekindlana, kuid tegelikult muretseb iga emaks saav naine sellepärast, kas ta täidab oma rolli ikka piisavalt hästi. 

7. «Ma armastasin sind ka siis, kui ma käitusin metsikult.» Ka su ema on olnud teismeline ja teab, et see võib noore inimese elus olla üsna mässumeelne periood, aga see ei tähenda, et sinu tunded tema vastu oleksid kuskile kadunud.

8. «Ma tean, et sa oled minu suurim toetaja.» Ema elab sinu tegemistele alati kaasa, pole vahet, mis sa ette võtad.

9. «Ma armastan sind üle kõige.» See on üks lihtsamaid ja ilusamaid asju, mida sa oma emale saad öelda.

10. «Ma annan sulle andeks.» Aastate jooksul võib ema panna sind piinlikku olukorda või mõnikord isegi sulle haiget teha. Ütle talle, et sa armastad teda ikkagi.

11. «Anna mulle andeks.» Võib juhtuda, et mõnikord tekitad sina emas piinlikkust või teed talle haiget. Tunnusta teda kannatlikkuse ja tingimusteta armastuse eest.

12. «Kas ma saan sinu heaks midagi teha?» Ema on sind alati aidanud, nüüd on sinu kord teda aidata. Küsi temalt, kas sa saaksid kuidagi tema elu lihtsamaks muuta.

13. «Ma imetlen seda, kuidas sa...» Ema ei taha seda tunnistada, kuid tegelikult on ta üsna sarnane mõnele superkangelasele. Näita talle, et sa märkad tema pingutusi ja imetled tema juures nii mõndagi.

14. «Kas ma võin sind kallistada?» Ära pelga füüsilist kontakti, keegi ei hoia sind kunagi nii nagu su ema.

15. «Sa oled maailma parim ema.» Ta võib sulle vastu vaielda, kuid südames tahaks iga ema just seda oma lapse suust kuulda.

16. «Ma tahaksin olla selline ema nagu sina.» Selle komplimendiga näitad sa emale, et sa imetled teda emana ja taoline ülestunnistus toob talle kindlasti pisara silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles